الگوهای هارمونیک با ویژگی منحصربهفردشان در شناسایی نواحی برگشت قیمت یا PRZ، یکی از الگوهای پرطرفدار در تحلیل تکنیکال به شمار میآیند. این الگوها انواع مختلفی مثل الگوی خفاش، پروانه، AB=CD، گارتلی، تری درایو و... دارند. ما در این بخش از سری مقالات الگوهای هارمونیک از سایت مجموعه آموزش بورس قصد داریم، الگوی هارمونیک خفاش آلترناتیو (Alternate Bat Pattern) را که جز الگوهای پیشرفته هارمونیک و به نسبت جدیدتر است را به شما آموزش داده و نحوه معامله کردن با آن را توضیح دهیم.
در ابتدا نیاز هست تا با الگوی هارمونیک خفاش آشنا شوید.
در الگوی هارمونیک خفاش صعودی قیمت از نقطه X به سمت نقطه A یک روند صعودی را آغاز میکند، سپس شاهد یک اصلاح در قیمت از نقطه A تا نقطه B هستیم که این اصلاح معادل 0.382 تا 0.5 درصد فیبوناچی از موج XA است، بعدازاین اصلاح، قیمت بهاندازه خط BC مجدد صعود خواهد کرد که نقطه C در سطوح اصلاحی ۰.۳۸۲ تا ۰.۸۸۶ درصد فیبوناچی از موج AB خواهد بود، در ادامه شاهد افت قیمت بهوسیله خط CD هستیم که نقطه D در سطح اصلاحی ۱.۶۱۸ تا ۲.۶۱۸ درصد فیبوناچی از موج BC، قرارگرفته است، این نقطه همچنین در نسبت ۰.۸۸۶ درصد فیبو موج XA نیز قرار دارد.
در این الگو بعد از نقطه D انتظار افزایش قیمت خواهیم داشت که تارگت های قیمتی میتواند درصد فیبوناچی 0.618 از موج CD باشد و یا در صورت رد شدن قیمت از سطح A میتوان انتظار افزایش قیمت تا سطح 1.272 درصد فیبوناچی از موج AD بهعنوان تارگت اول و درصد 1.618 فیبو بهعنوان تارگت دوم در نظر داشت.
در الگوی هارمونیک خفاش نزولی ابتدا یک روند نزولی از نقطه X به نقطه A اتفاق میافتد، سپس شاهد یک اصلاح صعودی در قیمت از نقطه A تا نقطه B هستیم که این اصلاح معادل 0.382 تا 0.5 درصد فیبوناچی از موج XA است، بعدازاین اصلاح، قیمت بهاندازه خط BC مجدد نزول خواهد کرد که نقطه C در سطوح اصلاحی ۰.۳۸۲ تا ۰.۸۸۶ درصد فیبوناچی از موج AB خواهد بود، در ادامه شاهد افزایش قیمت بهوسیله خط CD هستیم که نقطه D در سطح اصلاحی ۱.۶۱۸ تا ۲.۶۱۸ درصد فیبوناچی از موج BC، قرارگرفته است، این نقطه همچنین در نسبت ۰.۸۸۶ درصد فیبو موج XA نیز قرار دارد.
در این الگو همچنین در نقطه D انتظار کاهش قیمت داریم و تارگت های قیمتی هم دقیقاً با درصدهای مشابه الگوی خفاش صعودی هست، یعنی تارگت قیمت میتواند درصد فیبوناچی 0.618 از موج CD باشد و یا در صورت رد شدن قیمت از سطح A میتوان انتظار افزایش قیمت تا سطح 1.272 درصد فیبوناچی از موج AD بهعنوان تارگت اول و درصد 1.618 فیبو بهعنوان تارگت دوم در نظر داشت.
الگوی خفاش جایگزین نوعی از الگوی گارتلی است که اسکات کارنی (Scott Carney) آن را در سال 2003 توسعه داد. الگوی هارمونیک خفاش آلترناتیو از معاملات شکستخورده بسیاری که بر مبنای الگوی خفاش ایجادشدهاند، به وجود آمده است. درواقع زمانی که نقطه D، در الگوی خفاش، از نسبت 0.886 فیبوناچی اصلاحی ضلع XA میگذرد، بسیاری از تریدرهایی که بر مبنای این الگو و در نزدیکی سطح 0.886 وارد معاملهشده، دچار ضرر میشوند و از همینجاست که این الگوی جایگزین شکل میگیرد (اگر معامله گران منتظر تست ناحیه PRZ توسط قیمت میماندند، دچار اشتباه نمیشدند).
در الگوی خفاش آلترناتیو، نقطه B بهاندازه نسبت فیبوناچی اصلاحی 0.382 حرکت کرده و نقطه آخر D بهاندازه نسبت فیبوناچی اکستنشن 1.13 ضلع XA پیشروی میکند. البته نسبت 0.886 ضلع XA (نسبتی که مشخصکننده الگو هارمونیک خفاش است) همچنان بهعنوان حداقل میزان برای معتبر شدن این الگو هم به کار میرود.
مهمترین وجه تمایز الگوی خفاش آلترناتیو با الگوی خفاش استاندارد، وجود نسبت اکستنشن 1.13 ضلع XA در نقطه D است که نشاندهنده سطح حمایتی منطقه PRZ است.
میزان نسبت فیبوناچی اکستنشن در ضلع CD باید حداقل بهاندازه 2.0 باشد اما در بیشتر موارد، نسبت 2.618 یا 3.14 در نمودارهای قیمت ظاهر میشوند.
نوع صعودی الگوی هارمونیک خفاش آلترناتیو، ساختاری M مانند دارد و نسبتهای فیبوناچی میان اضلاع آن بهقرار زیر است:
نوع نزولی الگوی هارمونیک خفاش آلترناتیو، ساختاری W مانند دارد و نسبتهای فیبوناچی میان اضلاع آن همانند نوع صعودی آن است.
همانطور که میدانید سرمایه گذاری در بورس آمریکا از طریق بروکرهای بازار جهانی برای ایرانیان امکانپذیر است؛ بنابراین ما در این قسمت، برای شناسایی الگوی خفاش آلترناتیو در نمودارهای قیمت، از سهام شرکت نایکی (Nike) با نماد NKE مثال میزنیم.
در شکل زیر، چارت روزانه نایکی را میبینید که در آنیک الگوی خفاش آلترناتیو نزولی بهوضوح شکلگرفته است، دو عدد (نسبت 1.13 و نسبت 3.140) مهم در این ساختار W مانند وجود دارد که نزدیکی یا همگرایی آنها باعث اعتبار بیشتر الگو میشود، نسبت 0.382 ریتریسمنت، در نقطه میانی الگو، مشخصکننده الگوی خفاش است و درعینحال این نقطه، تست دوباره قیمت برای رسیدن به کف قبلی را نشان میدهد.
الگوهایی مثل الگوی هارمونیک خفاش آلترناتیو اهمیتِ نسبتهای دقیق موجود در این الگوها را نشان میدهد. اگرچه الگوی هارمونیک خفاش و خفاش آلترناتیو مشابه یکدیگر هستند اما نقطه پایانی D است که باعث تفاوت آنها با یکدیگر میشود و انتظار نسبت اکستنشن 1.13 را در پایان الگو به وجود آورده و باعث جلوگیری کردن از تریدهای اشتباه میشود.
الگوهای هارمونیک راهی برای انجام معاملات موفق در بازارهای جهانی هستند اما به شرطی که در عمل، نحوه کار کردن با آنها را یاد گرفته باشید و بتوانید آنها را با سایر تکنیکهای موجود در تحلیل تکنیکال ترکیب کنید، اگر میخواهید کار کردن با ابزارهای تحلیل تکنیکال را در راستای انجام معاملات درست در فارکس و سایر بازارهای جهانی یاد بگیرید، میتوانید از دوره فارکس و بازارهای جهانی استفاده کنید زیرا در این دوره نهتنها استفاده از تحلیل تکنیکال را بهصورت کاربردی یاد میگیرید بلکه این توانایی را به دست خواهید آورد تا با استفاده از تکنیکهای مدیریت سرمایه و ریسک، در بهترین نقاط وارد معاملهشده و در بهینهترین نقاط از معامله خارجشده تا برآیندی مثبت و پر از سود داشته باشید.
برای آشنایی با سایر مباحث مربوط به الگوهای هارمونیک میتوانید از مقالاتی که لیست آنها در ادامه میآید، استفاده کنید.
این الگو مشابه الگو خفاش است اما در آن، نقطه D، معادل 1.13 ضلع XA است.
خیر. برای معامله کردن در هر نوع بازار مالی باید علاوه بر تسلط بر تحلیل تکنیکال، از یک استراتژی معاملاتی که نتیجه مناسبی میتوان از آن در معاملات گرفت استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما استفاده از استراتژی CTS یا همان استراتژی جامع معاملاتی (Comprehensive Trading Strategy) است که در آن از ترکیب پرایس اکشن به همراه مبحث مهم انرژی و مومنتوم در بازار استفاده میکنیم. این استراتژی بر پایه شناخت روند اصلی بازار، پیدا کردن مناطق PRZ و پیشبینی شکست یا برگشت روند بر اساس اندازهگیری انرژی بازار شکلگرفته است.
در این استراتژی به تجمع سیگنالهای معاملاتی بهاداده میشود و همین باعث بالا رفتن شدید نرخ موفقیت این استراتژی در مقابل سایر روشهای معاملاتی شده.
لینک کوتاه: https://amoozesh-boors.com/i/cmt
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد
نظرات :
MR
1401-12-21سلام برای ترکیب الگوی خفاش آلترناتیو با الگوهای دیگه پیشنهاد شما چیه؟
مدیر وبسایت
1402-01-30عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، به صورت کلی هیچگاه نباید توسط یک سیگنال وارد معامله بشید و باید سایر سیگنال ها رو نیز در نظر بگیرید و برای این منظور در مرحله اول نواحی حمایت و مقاومت و خطور روند و پس از آن اندیکاتورهای مومنتومی پیشنهاد میشه که تمامی این موارد در استراتژی جامع معاملاتی CTS در نظر گرفته میشه و برای آموزش اون میتونید از لینک زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/strategy
نادری
1402-01-27سلام اندیکاتور الگوی هارمونیک خفاش آلترناتیو برای متاتریدر وجود داره؟
مدیر وبسایت
1402-02-14عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، بله اندیکاتور هایی در این مورد وجود داره که در آپدیت های آینده این مقاله لینک دانلود آن ها اضافه خواهد شد.
حدیث
1402-02-12سلام ممنون از مطالب خوبتون
مدیر وبسایت
1402-03-04سپاسگذاریم از همراهی شما دوست عزیز. امیدواریم سایر مقالات مجموعه آموزش ساده بورس را هم مطالعه کنید. بی صبرانه منتظر شنیدن نظرات شما هستیم.
حدیث
1402-02-12کاش در مورد الگوی هارمونینک کوسه بهمون بگید
مدیر وبسایت
1402-06-19عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، الگوی هارمونیک کوسه در دو نوع صعودی و نزولی تشکیل میشود و از پنج نقطه X، A، B، C و D. تشکیل شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد الگو هارمونیک کوسه میتوانید از مقاله زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/shark-pattern
میثمچاریزهی
1402-04-08سلام الگو خفاش جایگزین چه تفاوتی با الگوی استاندارد خفاش داره؟
مدیر وبسایت
1402-07-07عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، مهمترین وجه تمایز الگوی خفاش آلترناتیو با الگوی خفاش استاندارد، وجود نسبت اکستنشن 1.13 ضلع XA در نقطه D است که نشاندهنده سطح حمایتی منطقه PRZ است. میزان نسبت فیبوناچی اکستنشن در ضلع CD باید حداقل بهاندازه 2.0 باشد اما در بیشتر موارد، نسبت 2.618 یا 3.14 در نمودارهای قیمت ظاهر میشوند.