اِد سیکوتا (Ed Seykota) یکی از برترین تریدرهای جهان در حوزه بازار کامودیتیها است که با ابداع و توسعه سیستم معاملهگری کامپیوتری در دهه ۷۰ میلادی ثروت زیادی هم برای خود و برای کسانی که مدیریت اکانت معاملاتی خود را به او سپرده بودند، به دست آورد.
«سرمایهگذاری مهمترین مهارتی هست که هر کسی در زندگی باید آن را بیاموزد.»
هومن مقراضی
اِد سیکوتا (Ed Seykota) یکی از تریدرهای برتر در جهان و اولین کسی است که سیستم معاملهگری کامپیوتری را ایجاد کرده است. سیکوتا در سال ۱۹۴۶ میلادی در هلند متولد شد و در سال ۱۹۶۹ مدرک کارشناسی خود را در رشتههای مهندسی برق و مدیریت گرفت.
«تلاش برای متقاعد کردن بازار در این که حق با شماست برایتان گران تمام خواهد شد.»
اِد سیکوتا
اِد سیکوتا در دهه ۱۹۷۰ در یک بروکر که مایکل مارکوس نیز در آن کار میکرد، استخدام شد و اولین سیستم تجاریِ معاملهگری کامپیوتری را به منظور مدیریت پول مشتریان در بازار فیوچرز (Futures) طراحی کرد. اولین جرقههای ابداع این سیستم کامپیوتری، الهام گرفته از سیستم میانگین متحرک ۵ روزه و ۲۰ روزه ریچارد دانچیان و کتاب «خاطرات یک اپراتور سهام» نوشته ادوین لوفور بود.
سیستم او کاملا سودآور بود اما مداخلات مدیریت بروکر مانع از بروز عملکرد صحیح آن میشد. همین موضوع باعث شد تا سیکوتا آنجا را ترک کند.
در سالهای بعد سیکوتا در حساب معاملاتی خود و چند نفر دیگر، از این سیستم استفاده کرد و سود زیادی نصیب خود و دیگران کرد. برای مثال در اواسط دهه ۸۰ میلادی، سرمایه ۵۰۰۰ دلاری (در سال ۱۹۷۲) یکی از مشتریانش را به بیشتر از ۱۵ میلیون دلار تبدیل کرده بود. البته اگر مشتری، در این مدت از اکانت پول برداشت نمیکرد، میزان بازدهی بیشتر از این نیز میشد.
اِد سیکوتا در سالهای بعدی به ایالت نوادا نقل مکان کرد و به ترید کردن ادامه داد. معاملات او محدود به چند دقیقهای است که برای اجرا کردن برنامه کامپیوتری خود صرف میکند تا سیگنالهای معاملاتی برای روز بعدی را دریافت کند.
۱- میزان ضرر را کم کنید.
اِد سیکوتا معتقد است باید ضررهای خود را در آغوش بگیرید چون اگر نتوانید ضررهای کوچک را تحمل کرده و کنترل کنید به زودی ضررهای بزرگی خواهید کرد.
بنابراین بایستی با تکنیکهای مدیریت ریسک، در وهله اول میزان ضرر را مدیریت کنید. چون اولین هدف در بازارهای مالی حفظ سرمایه و دومین هدف به دست آوردن سود است.
۲- میزان سود را افزایش دهید.
زمانی که معامله در جهت پیشبینی شما حرکت میکند، اجازه دهید تا سود شما همگام با حرکت بازار رشد کند.
۳- ریسک معامله را کوچک نگه دارید.
اِد سیکوتا معتقد است که باید با کمتر از ۱۰٪ دارایی خود ترید کنید و در هر معامله روی کمتر از ۱٪ موجودی اکانت خود ریسک کنید.
۴- بدون سوال کردن از قوانین پیروی کنید.
اِد سیکوتا معتقد است تریدرها باید از قوانین معاملاتی پیروی کنند با این حال شکست این قوانین را نیز نهی نمیکند.
۵- بدانید که چه زمانی باید قوانین را بشکنید.
او معتقد است که معاملهگران نمیتوانند برای زمانی طولانی از قوانین معاملاتی پیروی کنند مگر اینکه این قوانین مطابق سبک معاملاتی آنها باشد. بالاخره زمانی پیش میآید که معاملهگران مجبور میشوند قوانین را تغییر دهند و یا مجموعه قوانین جدیدی تنظیم کنند. از دیدگاه سیکوتا، این بخشی از فرآیند رشد و تکامل هر معاملهگر است.
سیکوتا به تدریج به مولفههای روانشناختی در معاملات علاقهمند شد و در سال ۱۹۹۲ گروهی را به منظور ایجاد روشهایی برای کنترل احساسات معاملهگران ایجاد کرد. در نهایت او در سال ۲۰۰۵ تمام مواردی که در این گروه بدان رسیده بود را تحت عنوان کتاب «قبیله معاملهگر» (The Trading Tribe) به چاپ رساند.
به نقل از وبسایت اُربکس، «تحلیل تکنیکال همیشه نقطه قوت سیکوتا بوده است. او در سبک معاملاتی خود از ۳ مولفه اساسی پیروی میکند:
البته او از تکنیکهای مدیریت پول نیز استفاده میکند. اِد سیکوتا در مصاحبهای که با جک شواگر در کتاب جادوگران بازار انجام داده میگوید: «راز موفقیت و بقای بلندمدت در بازار به گنجاندن تکنیکهای مدیریت پول در سیستم معاملاتی (یا سیستم تکنیکال) مرتبط است.»
از نظر سیکوتا، ویژگیهای شخصیتی یک تریدر برنده، در ۲ مورد خلاصه میشود؛
او میگوید: «بُرد یا باخت. هر کس آنچه را که میخواهد از بازار به دست میآورد. به نظر میرسد که برخی افراد دوست دارند با از دست دادن پول، برنده شوند.»
او در ادامه از ویژگیهای یک تریدر که سرمایه ۱۰۰۰۰ دلاری خود را ظرف چند ماه به ۲۵۰،۰۰۰ دلار رساند، میگوید. بعد از کسب سود، این تریدر که شخصیتی هیجانی و نیازمندِ توجه و همدردی دیگران داشت، شروع به ضرر کردن در معاملات میکند. این فرد به دلیل تمایل به مظلومنمایی و جلب کردن توجه دوستانش از این طریق، بخش زیادی از سرمایه خود را از دست داد. از این مثال میتوان متوجه شد که درونیات یک تریدر و روانشناسی معاملات، اصل مهمی برای کسب ثروت از بازارهای مالی است.
اِد سیکوتا از آن دست تریدرهایی است که به روند قیمت مخصوصا در بازه بلندمدت اهمیت بسیاری میدهد و معاملات خود را با استفاده از سیستم کامپیوتری خود و سیگنالهای آن انجام میدهد. البته خود او معتقد است که انتخاب نوع دارایی مالی (ارزهای خارجی، سهام، کالاها و ...)، مدیریت ریسک، مدیریت پول و روانشناسی معاملات هنوز هم بخشهای مهمی هستند که خارج از سیستم کامپیوتری معاملهگری باید به آنان اهمیت داد.
امروزه سیستمهای کامپیوتری که بر اساس آرایش خاصی از اندیکاتورها و قوانین معاملهگری، سیگنال خرید و فروش صادر میکنند با نام ربات شناخته میشوند. ربات فارکس، ابزاری است که با استفاده از آرایش مووینگ اوریجها (میانگین متحرکها)، واگراییهای مکدی، RSI و ... سیگنال مناسب برای ورود به معامله را در تایم فریمهای کوچک و بزرگ نمایش میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه استفاده از ربات فارکس و میزان سوددهی آن به این قسمت مراجعه کنید. دقت داشته باشید که برای استفاده از این ربات نیز باید با تحلیل تکنیکال و مدیریت ریسک آشنا باشید.
مهمترین دستاورد اِد سیکوتا، تریدر برتر بازار آتیِ کامودیتیها برای معاملهگران استفاده از یک استراتژی معاملاتی متناسب با شخصیت تریدر است.
در دوره کوچینگ ترید و ساخت استراتژی معاملاتی فارکس، هر تریدر یاد میگیرد تا یک استراتژی معاملاتی موفقِ متناسب با خود را بسازد. در این دوره ابتدا چند استراتژی موفق فارکس آموزش داده میشود و در ادامه به افراد کمک خواهد شد تا استراتژی معاملاتی شخصی خود را بسازند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص امکانات این دوره و سرفصلهای آن به این قسمت مراجعه کنید.
اِد سیکوتا معاملهگری بود که با ساخت سیستم شخصی خود به کسب درآمد از قراردادهای آتی بازار کامودیتیها پرداخت و همواره مهمترین توصیهاش به معاملهگران کاهش ضرر در معاملات بود.
جهت آشنایی با سایر تریدرهای برتر در جهان، مقالات زیر را نیز مطالعه بفرمایید.
قوانین معاملهگری اِد سیکوتا بر ۵ اصل استوار است؛ کاهش ضرر، افزایش سود، کوچک نگه داشتن ریسک معاملات، پیروی از قوانین و شکست آنها در مواقع لازم است.
از دیدگاه اِد سیکوتا تریدر موفق شخصی است که هم ترید کردن را دوست داشته باشد و هم به برنده شدن علاقهمند باشد.
اِد سیکوتا ۲ عنوان کتاب دارد؛ کتاب «قبلیه معامله گر» به بررسی روان شناسی معامله گران می پردازد. کتاب دیگر او گونوپلی در سی و نهامین روز (Govopoly in the 39th Day) که موضوع آن بررسی رابطه دولت و بازارهای مالی است.
لینک کوتاه این مقاله: https://amoozesh-boors.com/i/es
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد
نظرات :
ارسلان
1402-06-08سلام آیا برای کاهش ضرر باید برای خودمان هدف هفتگی تعیین کنیم؟
مدیر وبسایت
1402-07-28با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، تعیین هدفهای هفتگی ممکن است به معاملهگران در کاهش ضررها و مدیریت ریسکها کمک کند. این اقدام به معاملهگران اجازه میدهد تا از پیش برنامهریزی کنند و به مدت زمان محدود (هفته به عنوان یک نمونه) معاملات خود را مانیتور کنند. اگر هدفها به دقت تعیین شده و پیروی شود، میتواند از پیشرفت و روند بهتری در معاملات نتیجه دهد. اما لازم به ذکر است که موفقیت در معاملهگری یک فرآیند پیچیده و پیوسته است و تنها تعیین هدفهای هفتگی نمیتواند همه جنبههای معاملهگری و مدیریت ریسک را تا پایان تضمین کند.