بیل لیپشوتز (Bill Lipschutz) یکی از برترین تریدرهای فارکس است که در زمینه معاملات ارزهای خارجی تخصص دارد. او یکی از موسسان شرکت هثرسیج (Hathersage) و رئیس بخش مدیریت پرتفوی آن است. لیپشوتز، تریدری است که فعالیت در بازارهای مالی را با مطالعه و گذراندن دوره آموزشی معاملهگری آغاز کرده است. این آموزشها در نهایت او را به یکی از موفقترین معاملهگران فارکس در جهان تبدیل کرد. در ادامه مهمترین فعالیتهای معاملهگری و توصیههای معاملاتی بیل لیپشوتز را شرح خواهیم داد.
«سرمایهگذاری مهمترین مهارتی هست که هر کسی در زندگی باید آن را بیاموزد.»
هومن مقراضی
بیل لیپشوتز یکی از تریدرهای ثروتمند آمریکایی است که بزرگترین بازار مالی دنیا یعنی فارکس را برای کسب ثروت انتخاب کرده است.
لیپشوتز در همان سالهای ابتدایی حضورش در کالج با بازارهای مالی آشنا شد. اولین فعالیت او در بازارهای مالی مربوط به یک دوره آموزشی سرمایهگذاری در کالج بود که در آن با حساب دمو یا آزمایشی به معامله کردن مشغول شد و ۱۰۰،۰۰۰ دلار فرضی را به ۲۹ میلیون دلار تبدیل کرد.
«اگر تریدرها یاد بگیرند در نصف موارد دست به ترید کردن نزنند و فقط شاهد بازار باشند، پول بیشتری به دست میآورند.»
بیل لیپشوتز
همزمان با فرآیند یادگیری نحوه ترید کردن در بازارهای مالی، مادربزرگ بیل لیپشوتز سبدی از سهام به ارزش ۱۲،۰۰۰ دلار برای او به ارث گذاشت. لیپشوتز نیز تمام سهام را فروخت و نقد کرد تا تریدینگ را به عنوان یک شغل آغاز کند.
بیل لیپشوتز اذعان دارد که سختکوشی او باعث موفقیتاش در بازارهای مالی شده است. نگاه او به بازارهای مالی و معاملهگری همانند یک بازی فوقالعاده است نه کار. لیپشوتز میگوید، معاملهگری آن قدر بازی جذابی است که اگر مجبور باشد آن را به صورت رایگان انجام دهد، قطعا این کار را خواهد کرد.
بیل لیپشوتز، هوش بالا و سختکوشی را دو خصوصیت مهم تریدرهای برتر میداند. البته سختکوشی به معنای گذراندن ساعات کاری بیشتر نیست. منظور او از سختکوشی، تعهد و تمرکز تریدر در معاملات است. معاملهگران برتر پیوسته در حال جمعآوری اطلاعات و تحلیل آنها هستند و به فکر بهتر انجام دادن تریدهای خود هستند.
۱- سبک معاملاتی بیل لیپشوتز مبتنی بر تکنیکهای افزایش و کاهش حجم معامله است. به همین دلیل او میگوید لازم نیست به یکباره وارد یک پوزیشن شوید و یا به یکباره از آن خارج شوید.
۲- از این فکر وسوسهآمیز که شما را ملزم به درست عمل کردن در تمام موقعیتهای موجود در بازار میکند، بپرهیزید.
به عنوان مثال فرض کنید که پس از تحلیل بازار به این نتیجه رسیدهاید که باید دارایی X را خریداری کنید اما قیمت این دارایی به تازگی افزایش قابل توجهی داشته است. در اغلب موارد اگر دارایی X ارزش خرید داشته باشد اما شما به علت افزایش قیمت اخیر دست به معامله نزنید و منتظر واکنش قیمت بمانید، ممکن است حرکت را به طور کامل از دست بدهید.
با این حال میتوانید از تکنیک افزایش تدریجی حجم استفاده کنید و بخشی از حجم معامله را به آن اختصاص داده و بخش دیگر را به تکنیک کاهش تدریجی حجم معامله اختصاص دهید. بدین شکل ریسک بیش از حدی که در معاملهی یکبارهی این دارایی وجود دارد، کاهش پیدا میکند.
به عنوان یک مثال دیگر فرض کنید در یک دارایی موقعیت خرید (Long) گرفته و منتظر رسیدن قیمت به یک سقف مهم هستید. اگر معامله خود را در این زمان ببندید و بعد از آن پیشرفت رو به بالای بازار ادامه پیدا کند، شما بخش مهمی از حرکت و سود زیادی از دست دادهاید. اگر به جای این کار منتظر رسیدن بازار به سقف مهم باشید و بازار مطابق پیشبینی شما حرکت کرده و به این نقطه برسد، شما سود زیادی به دست خواهید آورد. با این حال از قبل نمیتوانید به طور ۱۰۰٪ نتیجه را پیشبینی کنید.
یک راهِ مناسب برای کسب بهترین نتایج معاملاتی، استفاده از یک استراتژی معاملاتی موفق است که میزان بازدهی آن در دورههای زمانی مختلف اثبات شده باشد. استراتژی CTS (استراتژی جامع معاملاتی) یکی از این استراتژیهای معاملاتی است که با استفاده از آن میتوان بهترین نقاط ورود به معامله و خروج از آن را تعیین کرد. این استراتژی در شرایط مختلف از جمله ریزشهای سنگین بازارها در سال ۲۰۲۲ میلادی، شرایط صعودی و حتی خنثی بازارها بازدهی بالایی را برای معاملهگرانی که از آن استفاده کردهاند، به همراه داشته است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آخرین نسخه این استراتژی و نحوه کار آن به این قسمت مراجعه کنید.
۱- ریسک به ریوارد مناسب
بیل لیپشوتز نسبت ریسک به ریوارد ۱ به ۳ در معاملات کوتاهمدت (۴۸ ساعت یا کمتر) و نسبت ۱ به ۵ در معاملات بلندمدت را به عنوان یک قانون کلی خوب برای ترید کردن در نظر میگیرد.»
۲- ترید به مثابه بازی
بیل لیپشوتز معتقد است، انگیزه یک معاملهگر موفق نباید پول یا تلههای موفقیت (برای مثال خرید ماشین یا خانه) باشد. وارد شدن به دنیای معاملهگری صرفا به دلیل کسب درآمد، اشتباه است. یک تریدر باید همانند یک بازی درگیر معاملات شود و از ترید کردن لذت ببرد.
۳- درد و سختی
بیل لیپشوتز در کتاب جادوگران بازار نوین میگوید: «افراد زیادی تمایل دارند به یک تریدر موفق تبدیل شوند اما نمیخواهند درد و رنج و تعهد کاریِ موجود در معاملهگری را بپذیرند.» تریدرها باید توانایی احساس و کنترلِ دردِ حاصل از معاملات بد و اشتباه را داشته باشند. اگر افراد نسبت به این درد بیحس شوند، احتمال رسیدن آنها به موفقیت اندک خواهد بود.
۴- تحلیل فاندامنتال و تاثیر فاکتورهای غیرمنتظره در بازار
بیل لیپشوتز خود را یک تریدر فاندامنتال میداند و برای رسیدن به موفقیت، اطلاعات و اخبار تاثیرگذار در فارکس را تحلیل کرده و از رویکرد اقتصاد کلان استفاده میکند. هر چند او وقوع اتفاقات غیرمنتظره در بازار را در نظر گرفته و سعی میکند از تحلیل تکنیکال برای تایید معاملات خود استفاده کند.
تسلط بر تحلیل فاندامنتال در فارکس به همراه آگاهی از نحوه تاثیرگذاری فاکتورهای اقتصاد کلان بر بازار، بخش اعظمی از علت موفقیت تریدرهای این بازار را به خود اختصاص داده است. اگر قصد دارید این دو دانش مهم را به صورت کاربردی فرا بگیرید به دوره اقتصاد کلان به همراه فاندامنتال فارکس مراجعه کنید. در این دوره جامع، صفر تا صد مفاهیم مربوط به تحلیل بنیادی جفت ارزها و سایر داراییهای مالی قابل معامله در فارکس مانند طلا و نفت آموزش داده میشود.
۵- زمان به عنوان عامل تولید ریسک
بیل لیپشوتز معتقد است تریدرها باید به معاملاتشان اجازه افزایش بازدهی بدهند. از دیدگاه او، اگر تریدرها بیشتر از ۵۰٪ مواقع جهت قیمت را درست پیشبینی کنند، لزوما به یک تریدر موفق تبدیل نمیشوند. لیپشوتز میگوید اگر تریدرها در ۲۰ یا ۳۰ درصد مواقع جهت قیمت را درست پیشبینی کنند و بتوانند به سودهایشان اجازه رشد بدهند، در نهایت ثروت بیشتری نسبت به تریدرهایی با وین ریت بیشتر از ۵۰٪ (که مقدار سود دریافتیشان از بازار کم است)، به دست خواهند آورد.
۶- فقر و ثروت در بازارهای مالی
بیل لیپشوتز بارها به کسب ثروت و از دست دادن آن در فارکس اشاره میکند و معتقد است که دیدگاه تریدرها و تسلط آنها به فاکتورهای روانشناسی معاملات است که در ترید کردن، نتایج مثبت و منفی میآفریند.
بیل لیپشوتز اهمیت خاصی برای کنترل ریسک در بازارهای مالی قائل است:
عدم تسلط به روانشناسی معاملات و مدیریت ریسک از جمله مهمترین علتهای ضرر تریدرها در انواع بازارهای مالی هستند. متاسفانه بسیاری از افراد، از اهمیت این موارد غافل هستند و تنها پس از تجربه ضررهای فراوان به دنبال یادگیری این دو موضوع میروند. در دوره چرا تریدرها ضرر میکنند؟ تکنیکهای جامع مدیریت ریسک و روانشناسی معاملات آموزش داده میشوند. شما میتوانید از این تکنیکها در بازارهایی مانند فارکس، بورس و ارزهای دیجیتال استفاده کنید تا میزان ضرر را محدود کرده و در عوض میزان بازدهی خود را افزایش دهید.
بیل لیشپوتز شخصا کتابی به رشته تحریر در نیاورده است اما سبک معاملاتی او طی مصاحباتی که با او انجام شده، در دو کتاب منتشر شده است:
بیل لیپشوتز، تریدر برتر فارکس با رویکرد بنیادی در بازار ارزهای خارجی فعالیت میکند و به اعتقاد بسیاری از منابع خارجی، او یکی از ثروتمندترین تریدرهای فارکس با دارایی تقریبی ۲ میلیارد دلار است. با این وجود خود لیپشوتز هیچوقت در خصوص میزان دارایی خود صحبت نمیکند. همان طور که پیشتر اشاره شد، پول برای او در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
پیشنهاد میکنیم جهت آشنایی با سایر تریدرهای برتر جهان از مقالات زیر نیز استفاده کنید.
سبک معاملاتی بیل لیپشوتز بر مبنای تحلیل فاندامنتال و اقتصاد کلان شکل گرفته است. با این حال او از تحلیل تکنیکال نیز به عنوان تاییدیهای برای ورود به معاملات استفاده میکند.
تخصص بیل لیپشوتز، ترید در بازار جفت ارزهای خارجی یا همان فارکس است.
لینک کوتاه این مقاله: https://amoozesh-boors.com/i/bli
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد