تفاوت تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 17 مرداد 1402
فارکس   admin
زمان انتشار 19 شهریور 1401
تفاوت تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن

در بازارهای مالی کسب سود بیشتر به‌منزله موفقیت است؛ بنابراین معامله‌گرآن‌همواره به دنبال روش‌هایی می‌گردند که موفقیت آن‌ها در معاملات را تضمین کند. در این میان پرایس‌اکشن و تحلیل تکنیکال دو روش معاملاتی هستند که در عین تفاوت، شباهت‌های بسیاری با یکدیگر دارند. پرایس‌اکشن یکی از شیوه‌های تحلیل قیمت و پیش‌بینی آن است که به‌نوعی زیرمجموعه تحلیل تکنیکال به‌حساب می‌آید.

در تحلیل تکنیکال ابزارهای مختلفی وجود دارد که هر فرد با توجه به استراتژی خود از آن‌ها استفاده می‌کند و می‌توان با استفاده از این ابزارها و ترکیب آن‌ها با یکدیگر و حفظ تمرکز از بازار سود گرفت اما معمولاً در پرایس‌اکشن از این ابزارها کمتر استفاده می‌شود و بیشتر تمرکز معامله‌گران بر تغییرات قیمت و مشاهده الگوهای خاص آن هست که ممکن است گاهی اوقات همین موضوع باعث دیده نشدن سیگنال‌های مهمی‌شود.

همچنین باید به این نکته دقت کنید که منابع تحلیل تکنیکال بسیار زیاد است و درواقع شما می‌توانید به‌راحتی منابع تخصصی برای تحلیل تکنیکال را به‌صورت رایگان مطالعه کرده و یاد بگیرید اما برای یادگیری اصولی سبک‌های مهم پرایس‌ اکشن باید در کلاس‌های اساتید پرایس‌اکشن شرکت کنید که برای ایرانیان کار مشکلی است، علاوه بر این منابع معتبر پرایس‌اکشن بسیار کم است.

در این قسمت از سری مقالات پرایس‌اکشن قصد داریم تا این روش تحلیلی را موردبررسی قرار دهیم و برای درک بهتر پرایس‌اکشن در تحلیل تکنیکال بایستی ابتدا مهم‌ترین مفاهیم و ابزارهای تحلیل تکنیکال را معرفی کنیم.

 برای آشنایی با بازار فارکس پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید!

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) روشی است که با آن می‌توان با توجه به اطلاعات مربوط به قیمت و حجم، روند حرکت را تحلیل کرده و قیمت آینده را پیش‌بینی کرد.

به زبان ساده الگوهای رفتاری و روان‌شناسی معامله‌گران بازار در طول تاریخ تکرار می‌شوند به همین دلیل است که در تحلیل تکنیکال الگوهای مختلفی وجود دارند که از این حرکات تکراری نشات گرفته‌اند.

با استفاده از تحلیل تکنیکال می‌توان در تمام بازارهای مالی ازجمله فارکس، بورس، طلا، نفت، ارزهای دیجیتال و... معامله کرد و به‌بهترین شکل ممکن نقاط ورود به معامله و خروج از آن را پیدا کرد.

«چارلز هنری داو»، پدر علم تحلیل تکنیکال، برای اولین بار در قرن ۱۹ میلادی الگوهای خاصی در قیمت سهام پیدا کرد.

الگوهایی که به‌تدریج و در طول زمان باعث پیدایش علم تحلیل تکنیکال به شکل امروزی آن شد.

در ادامه به معرفی این موارد می‌پردازیم و متوجه خواهید شد که اکثر مفاهیم موجود پرایس‌اکشن و تکنیکال به یک نحو عمل می‌کنند و تنها نامشان با یکدیگر تفاوت دارد.

سطوح حمایت و مقاومت

حمایت و مقاومت از مهم‌ترین مفاهیم مربوط ‌به تحلیل هست که در پرایس‌اکشن به آن سطوح عرضه و تقاضا گفته می‌شود.حمایت و مقاومت

اما لازم به ذکر است که در سبک پرایس‌اکشن عرضه و تقاضا شامل سطوح دیگری هم می‌شود و در نواحی‌ای از نمودار که یک ریزش شارپ اتفاق بیفتد، مناطق عرضه به وجود می‌آیند، این منطقه می‌تواند تنها شامل یک کندل باشد و یا در قالب چند کندل یک ساختار ثبیت (Consolidation) به وجود آورده باشد.

در نواحی از نمودار که یک حرکت افزایشی شارپ اتفاق بیفتد، باید به دنبال مناطق تقاضا بگردید، این منطقه می‌تواند درست مثل منطقه عرضه از ترکیب یک و یا چند کندل به وجود بیاید.

بنابراین در سبک پرایس‌اکشن محدوده‌های معامله بر اساس نواحی عرضه و تقاضا تنظیم می‌شوند.

  • حمایت ناحیه‌ای است که در آن میزان عرضه کم شده و قیمت ازآنجا افزایش پیدا می‌کند.
  • مقاومت ناحیه‌ای است که در آن میزان تقاضا کم شده و قیمت ازآنجا کاهش پیدا می‌کند.

خطوط روند

خطوط روند، خطوطی هستند که حمایت و مقاومت داینامیک را نشان داده و به سه دسته روند صعودی، نزولی و خنثی تقسیم می‌شوند.

خطوط روند

  • زمانی که امواج قیمت در نمودار، قله‌ها و دره‌های بالاتری تشکیل می‌دهند، روند صعودی ایجاد می‌شود.
  • زمانی که امواج قیمت در نمودار، قله‌ها و دره‌های پایین‌تری تشکیل می‌دهند، روند نزولی ایجاد می‌شود.
  • زمانی که قیمت در محدوده‌ی دره و قله خاصی درگیر می‌شود و جهت خاصی ندارد، روند خنثی ایجاد می‌شود.

الگوها

در تحلیل تکنیکال به کمک یک سری الگوی خاص قیمتی می‌توان روند قیمت و آینده آن را پیش‌بینی کرد، این الگوها در موارد بسیاری با الگوهای موجود در سبک پرایس‌اکشن تشابه دارند.

تحلیل تکنیکال؛ الگوها

الگوهای کلاسیک قیمتی (الگوهای چارتی)

الگوهای چارتی یا نموداری شامل دودسته الگوهای ادامه‌دهنده و بازگشتی هستند. از جمله الگوهای بازگشتی می‌توان به الگوی سر و شانه و از جمله الگوهای ادامه‌دهنده می‌توان به پرچم اشاره کرد.

همچنین در سبک پرایس‌اکشن می‌توان به الگوی QM یا کازیمودو و الماس نیز اشاره کرد.

الگوهای شمعی ژاپنی

 

الگوهای شمعی ژاپنی جز الگوهایی هستند که در سبک پرایس‌اکشن نیز از آن‌ها استفاده می‌شود. از الگوهای بازگشتی شمعی می‌توان به الگوی چکش و مرد دارآویز و از الگوهای ادامه‌دهنده شمعی می‌توان به الگوهای سه‌گانه صعودی و نزولی اشاره کرد.

الگوهای کندل استیک در سبک پرایس‌اکشن به طریق متفاوتی استفاده می‌شوند.

در این سبک نیازی به حفظ کردن الگوهای شمعی ژاپنی نیست فقط کافی است قدرت و ضعف کندل‌ها را شناسایی کرده و از یکی دو الگوی شمعی پرایس‌اکشن استفاده کنید، از مهم‌ترین الگوهای شمعی سبک پرایس‌اکشن می‌توان به الگوی پین بار اشاره کرد.

الگوهای هارمونیک

الگوهای هارمونیک در تحلیل تکنیکال برای پیدا کردن محدوده‌های احتمالی برگشت قیمت استفاده می‌شوند. این الگوها اغلب به شکل M یا W در نمودارهای قیمت دیده می‌شوند که از بین آن‌ها می‌توان به الگوی هارمونیک گارتلی و پروانه اشاره کرد.

اندیکاتورها

اندیکاتورها و اسیلاتورها ابزارهایی در تحلیل تکنیکال هستند که معامله‌گران در صورت ترکیب آن‌ها با یکدیگر و استفاده درست از آن‌ها می‌توانند فرصت‌های معاملاتی مناسب را شناسایی کنند.

اندیکاتورهایی که تا جای ممکن در سبک پرایس‌اکشن از آن‌ها استفاده‌ای نمی‌شود.

اندیکاتورها

از مهم‌ترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال می‌توان به اندیکاتور Macd ،RSI و Ichimoku اشاره کرد.

حجم معاملات

به تعداد معاملات انجام‌شده در هر دارایی مالی، حجم گفته می‌شود.

حجم معاملات فاکتور مهمی در تائید قدرت روندها و الگوهای موجود در تحلیل تکنیکال است برای مثال در یک‌روند صعودی اگر حجم معاملات افزایش پیدا کند، قدرت روند صعودی بیشتر است اما اگر حجم معاملات در یک‌روند صعودی کاهش پیدا کند، احتمال اتمام روند صعودی وجود دارد.

امواج الیوت

یکی از مباحث مهم تحلیل تکنیکال که یادگیری آن برای همه معامله‌گران با هر سبکی حتی پرایس‌اکشن الزامی است، امواج الیوت است.

امواج الیوت سیکل‌های تکراری قیمت را در نمودار شناسایی می‌کند و معامله‌گران با توجه به آن می‌توانند تصمیمات معاملاتی صحیح‌تری بگیرند.

نحوه استفاده از پرایس اکشن برای ترید کردن

برای ترید کردن با سبک پرایس‌اکشن لازم است مراحلی که در ادامه ذکر می‌کنیم را انجام دهید.

۱- در مرحله اول باید تحلیل تکنیکال کلاسیک را به‌طور کامل یاد بگیرید چون پرایس‌اکشن و تحلیل تکنیکال در موارد بسیاری با یکدیگر شباهت دارند.

۲- در مرحله دوم بهتر است از بین سبک‌های مختلف پرایس‌اکشن یکی را انتخاب کرده و با پیدا کردن منابع معتبر آن، یادگیری آن را شروع کنید.

۳- پس از یادگیری این سبک باید بتوانید یک استراتژی معاملاتی برای خودتنظیم کنید.

۴- درنهایت باید در یک حساب دمو آنچه آموخته‌اید را در عمل امتحان کنید.

 برای آشنایی با استراتژی فارکس پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید!

تاریخچه پرایس اکشن

تاریخچه پرایس اکشن

در ادامه مبحث تفاوت تحلیل تکنیکال و پرایس‌اکشن بد نیست به‌طور خلاصه با تاریخچه پرایس‌اکشن آشنا شوید. اگر به گذشته نگاه کنیم باید بگوییم فعالیت افرادی مثل چارلز داو، الیوت و ریچارد وایکوف اولین تلاش‌ها برای به وجود آمدن سبک پرایس‌اکشن بوده است بااین‌حال این افراد در علم تحلیل تکنیکال شناخته‌شده هستند.

سبک پرایس‌اکشن کم‌کم از دل تحلیل تکنیکال به وجود آمد؛ بنابراین می‌توان پرایس‌اکشن را به دودسته پرایس‌اکشن کلاسیک و مدرن دسته‌بندی کرد. بهترین اساتید پرایس‌اکشن جهان در سبک کلاسیک افرادی چون لنس بگز و ال بروکس هستند و برای بهترین پرایس‌اکشن کار دنیا در سبک مدرن می‌توان از افرادی چون سم سیدن با پرایس‌اکشن عرضه و تقاضا و ایف میانته با پرایس‌اکشن RTM نام برد. در سبک پرایس‌اکشن جدید، جریان سفارش‌ها و سطوح مهم قیمتی بیشترین اهمیت را در ترید کردن دارند.

پرایس اکشن در بورس چیست؟

همان‌طور که قبلاً هم گفتیم پرایس‌اکشن روشی است که می‌توان با آن در انواع بازارهای مالی‌ترید کرد.

بنابراین پرایس‌اکشن در بورس ایران‌ هم قابل‌استفاده است، برای استفاده از روش پرایس‌اکشن در بورس ایران باید یک نکته مهم را مدنظر داشته باشید و آن‌هم زمان کوتاه بازار ایران نسبت به بازارهای ۲۴ ساعته مثل فارکس است.

به دلیل این تفاوت در پیوستگی ممکن است روش پرایس‌اکشن در فارکس با بورس کمی متفاوت باشد. علاوه بر این در بازار بورس ایران یا خارج، گپ‌ها یا شکاف‌های قیمتی دیده می‌شوند به همین دلیل یادگیری نحوه ترید با شکاف‌ها در بورس الزامی است.

برای یادگیری جامع و کامل بورس تهران، می‌توانید به دوره آموزش بورس تهران، در مجموعه آموزش بورس مراجعه کنید.

برای آموزش اقتصاد کلان می‌توانید به این لینک مراجعه کنید!

پرایس اکشن در فارکس چیست؟

روش پرایس‌اکشن کاملاً با بازار جفت ارزهای خارجی مطابقت دارد، بنابراین برای آموزش پرایس‌اکشن فارکس به‌عنوان یک بازار شبانه‌روزی و دوطرفه می‌تواند محل مناسبی برای تمرین کردن باشد.

استفاده از سبک پرایس‌اکشن برای انجام معاملات در بازار فارکس به‌خصوص در بازه‌های کوتاه‌مدت می‌تواند مثمر ثمر باشد و با سبک پرایس‌اکشن قدرت و ضعف سطوح اندازه‌گیری می‌شود و در صورت احتمال شکست، سناریوهای محتمل آن برای ورود به معامله در نظر گرفته می‌شود.

البته در سبک پرایس‌اکشن جریان سفارش‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند و به‌عبارت‌دیگر پرایس‌اکشن کارها سعی می‌کنند، سفارش‌ها بزرگان بازار را شناسایی کرده و در جهت آن‌ها وارد معامله شوند.

معرفی کتاب به سبک پرایس اکشن

برای آشنایی بیشتر با تفاوت تحلیل تکنیکال و پرایس‌اکشن می‌توانید از منابعی که سبک پرایس‌اکشن را توضیح می‌دهند استفاده کنید. در سبک پرایس‌اکشن کتاب‌های متعددی وجود دارد که ما در ادامه چند تا از مهم‌ترین آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

۱- دانلود کتاب پرایس اکشن لنس بگز

۲- دانلود کتاب پرایس اکشن ال بروکس؛ روندها

اگر با نگاه دقیق‌تری به موضوع نگاه کنیم تفاوت تحلیل تکنیکال و پرایس‌اکشن در مباحث پایه‌ای آن‌چنان زیاد نیست؛ بنابراین هر تریدر باید پیش از هر چیز تحلیل تکنیکال کلاسیک را به‌طور کامل یاد بگیرد و در مراحل بعدی به سراغ پرایس‌اکشن و ساخت استراتژی‌های جامع معاملاتی برود. مبحث پرایس‌اکشن گسترده است و شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر با این سبک از مقالات زیر استفاده کنید:

جمع بندی نهایی

در این مقاله به بررسی کامل پرایس‌اکشن و تفاوت‌هایی که در آن با تحلیل تکنیکال وجود دارد پرداختیم و باید در نظر داشته باشید که در ابتدا برای درک صحیح پرایس‌اکشن، باید درک صحیحی از تکنیکال داشته باشید و آموزش کافی درزمینهٔ تکنیکال داشته باشید.

در سبک پرایس‌اکشن امکان استفاده از ربات‌ها و هوش مصنوعی در سبک پرایس‌اکشن بسیار کم است و درواقع تمام مراحل تحلیل قیمت بایستی توسط معامله‌گر انجام شود و همچنین در سبک‌های مختلف پرایس‌اکشن روش‌های مختلفی برای معامله کردن وجود دارد که با یکدیگر تناقض دارند و همین باعث سردرگمی معامله‌گران می‌شود.

همچنین لازم به ذکر است که برخی از اساتید پرایس‌اکشن کار در جهان از اندیکاتورهای معدودی در معاملات خود استفاده می‌کنند بنابراین در عین تفاوت کم تحلیل تکنیکال و پرایس‌اکشن، می‌توان مباحث مربوط به تحلیل تکنیکال را با پرایس‌اکشن ترکیب کرد و یک استراتژی سود ساز به وجود آورد که دانشجویان مجموعه آموزش بورس، از این ترکیب استفاده می‌کنند و از استراتژی به نام استراتژی CTS از این بازار سود خود را کسب می‌کنند.

سوالات متداول

۱- سطوح پرایس اکشن چیست؟

سطوح پرایس‌اکشن شامل سطوح حمایت و مقاومت و سطوح عرضه و تقاضا می‌شوند که در متن مقاله آن‌ها را توضیح داده‌ایم.

۲- پرایس اکشن مدرن چیست؟

پرایس‌اکشن را می‌توان به دودسته کلاسیک و مدرن تقسیم‌بندی کرد. در پرایس‌اکشن مدرن مفاهیم مهمی مثل عرضه و تقاضا و جریان سفارش‌ها بررسی می‌شوند.

لینک کوتاه: https://amoozesh-boors.com/i/coh

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 629
    گیتی
    1401-08-08

    برای یادگیری پرایس اکشن حتما نیازه که تحلیل تکنیکال رو فول یاد بگیریم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، همونطور که در مقاله اشاره شد پرایس اکشن یکی از زیرمجموعه های تحلیل تکنیکال محسوب میشه و اصل مهم در بازار شناخت تکنیکال بازار هستش که در دوره های ما به صورت کامل به این موضوعات پرداخته میشه.

  • comment 664
    samira
    1401-08-15

    سلام وقتتون بخیر معامله با پرایس اکشن چقدر دقیق است؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، پرایس اکشن یکی از روش های معاملاتی محسوب میشه و بهتره بر اساس استراتژی خودتون با دیگر ابزارها ترکیب بشه تا نتیجه بهتری بگیرید.

  • comment 910
    شمیم
    1401-09-26

    با سلام پرایس اکشن در تمام بازارهای مالی جواب میده؟ یا فقط برای کریپتو و فارکس خوبه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، پرایس اکشن زیر مجموعه تحلیل تکنیکال محسوب میشه و با یادگیری اون میتونید در هر بازاری تحلیل خود را انجام دهید.

  • comment 1810
    سهراب
    1402-01-17

    سلام استفاده و ترکیب اندیکاتورها در پرایس اکشن اشتباه هست؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، خیر شما میتوانید بر اساس استراتژی معاملاتی خودتون از انواع اندیکاتور ها در کنار پرایس اکشن همانند استراتژی جامع معاملاتی استفاده کنید. برای اطلاع از استراتژی معاملاتی CTS میتونید از مقاله زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/strategy

  • comment 2070
    رویا
    1402-01-29

    با سلام از پرایس اکشن فقط برای معاملات کوتاه مدت میتونیم استفاده کنیم؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، خیر از پرایس اکشن میتوان در انواع معاملات استفاده کرد و آن را میتوان یکی از مهم ترین عوامل در تحلیل ها دانست. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پرایس اکشن پیشنهاد میکنیم تا مقاله زیر را مطالعه نمایید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/price-action

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود