پرایس اکشن مقدماتی/ راهنمای پرایس اکشن برای مبتدیان

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 17 مرداد 1402
فارکس   admin
زمان انتشار 31 مرداد 1401
پرایس اکشن مقدماتی/ راهنمای پرایس اکشن برای مبتدیان

در این بخش از سری مقالات پرایس‌اکشن (Price Action) قصد داریم به پرایس‌اکشن مقدماتی بپردازیم و راهنمای استفاده از این سبک معامله‌گری را در اختیار افرادی که با این سبک آشنایی ندارند، قرار دهیم. در مقاله آموزش جامع پرایس اکشن به ویژگی‌های این سبک پرداختیم اما قصد داریم در این قسمت مهم‌ترین نکته‌هایی که مبتدیان در برخورد با روش پرایس‌اکشن باید به آن‌ها دقت کنند را توضیح دهیم.

پرایس‌اکشن سبکی از معامله‌گری است که معامله گران آن تا حد امکان بدون استفاده از اندیکاتورها سعی می‌کنند، حرکات قیمت درگذشته را بررسی کرده و مهم‌ترین سطوح قیمتی را با توجه به تحلیل خود مشخص کنند. به این نکته مهم دقت کنید که مهم‌ترین سطوح قیمتی در سبک پرایس‌اکشن همواره سطوح حمایت و مقاومت نیستند. در ادامه این نکات مهم پرایس‌اکشن را توضیح می‌دهیم.

راهنمای گام به گام پرایس اکشن

در پرایس‌اکشن مقدماتی می‌خواهیم به نحوه انجام معاملات در این سبک بپردازیم. فقط در ابتدا به این نکته توجه کنید که برخی از افراد می‌توانند با پرایس‌اکشن کار کنند اما برخی دیگر با توجه به استراتژی خود از ابزارهای دیگری استفاده می‌کنند. ما در اینجا نکاتی که برای معامله‌گری به سبک پرایس‌اکشن به آن‌ها نیاز دارید را توضیح می‌دهیم و در پایان تصمیم انتخاب این روش به عهده خود شما خواهد بود.

سؤالی که برای اکثر افراد پیش می‌آید این است که از کجا و کدام مرحله یادگیری پرایس‌اکشن را شروع کنیم؟ خیلی از شماها در برخورد با الگوهای شمعی ژاپنی، الگوهای نموداری، الگوهای هارمونیک و... دچار سردرگمی می‌شوید و نمی‌دانید دقیقاً باید از کجا شروع کنید. ما در اینجا مراحل یادگیری پرایس‌اکشن مقدماتی را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله توضیح می‌دهیم تا فرآیند یادگیری شما ساده‌تر شود.

راهنمای گام به گام پرایس اکشن

۱- درک واقعی از مفهوم ترید به سبک پرایس اکشن

سایت اینوستوپدیا در تعریف پرایس‌اکشن چنین می‌گوید: «پرایس‌اکشن حرکات قیمت دارایی‌های مالی را بررسی می‌کند. در این سبک، از الگوهای نموداری و تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود تا نظم موجود در حرکات به‌ظاهر تصادفی قیمت آشکار شود.»

واقعیت این است که تعریف پرایس‌اکشن کمکی برای انجام معاملات به معامله گران نمی‌کند. درواقع شما باید بتوانید پرایس‌اکشن کاربردی را در عمل تجربه کنید. پرایس‌اکشن یک روش جادویی نیست که مشکلات موجود در معاملات شمارا حل کند. پرایس‌اکشن روشی است که با آن می‌توانید رفتار بازار را بهتر درک کنید و از این طریق سود بیشتری به دست بیاورید.

پرایس‌اکشن موضوعی است که بسیاری از تریدرها درک نادرستی از آن دارند. برخی فکر می‌کنند که پرایس‌اکشن فقط تحلیل الگوهای شمعی ژاپنی است. برخی دیگر فکر می‌کنند که پرایس‌اکشن فقط از الگوهای قیمتی پرایس‌اکشن و الگوهای چارتی تشکیل‌شده که در آن از اندیکاتورها استفاده نمی‌شود. بااین‌حال مفهوم پرایس‌اکشن را می‌توان نیروی فاندامنتالی که در پشت حرکات بازار وجود دارد، به شمار آورد. درواقع پرایس‌اکشن داستان پشت شکل‌گیری هر کندل را روایت می‌کند. البته باید خاطرنشان کنیم که پرایس‌اکشن یک سیستم معاملاتی نیست بلکه مهارت معامله‌گری است که از طریق تجربه و تمرین به دست می‌آید. اگر بخواهیم پرایس‌اکشن را در یک جمله خلاصه کنیم باید بگوییم که پرایس‌اکشن، تحلیل رفتاریِ روان‌شناسی بازار است.

باید به این نکته هم اشاره‌کنیم که در سبک پرایس‌اکشن استفاده از اندیکاتورها نفی نشده است. به‌عبارت‌دیگر می‌توان از اندیکاتورها استفاده کرد اما درنهایت تحلیل شما باید بر پایه حرکات قیمت باشد. بعد از توضیح همه مراحل مربوط به یادگیری پرایس‌اکشن مقدماتی، مفهوم پرایس‌اکشن و نحوه تحلیل قیمت بر اساس آن را توضیح می‌دهیم.

 برای آشنایی با بازار فارکس پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید

۲- حمایت و مقاومت (عرضه و تقاضا)

حمایت و مقاومت از مفاهیم اصلی روش پرایس‌اکشن در تحلیل تکنیکال هستند اما در ادامه مبحث پرایس‌اکشن مقدماتی قصد داریم شمارا با دو مفهوم مهم به نام عرضه و تقاضا (Demand and supply) آشنا کنیم.

حمایت و مقاومت (عرضه و تقاضا)

در سبک پرایس‌اکشن عرضه و تقاضا دو مفهومی هستند که تغییرات قیمت را توضیح می‌دهند.

  • زمانی که تقاضا از عرضه پیشی می‌گیرد، قیمت ها افزایش پیدا می‌کنند.
  • زمانی که عرضه از تقاضا بیشتر می‌شود، قیمت ها کاهش پیدا می‌کنند.

نقاطی که در آن عرضه بر تقاضا غلبه می‌کند و یا بالعکس، بسیار مهم هستند و هدف اصلی یک معامله‌گر پرایس‌اکشن هم پیدا کردن این مناطق است.

حمایت و مقاومت (عرضه و تقاضا)

عرضه و تقاضا در بازار خود را به‌صورت مقاومت و حمایت نشان می‌دهند؛ بنابراین درک مفهوم حمایت و مقاومت در پرایس‌اکشن ضروری است. درواقع می‌توان گفت حمایت و مقاومت یکی از مفاهیم مهم در ترید به سبک پرایس‌اکشن است.

  • سطوح حمایت، سطوحی هستند که در آنجا تقاضا بر عرضه پیشی می‌گیرد. در این سطوح احتمال حرکت رو به بالای بازار وجود دارد.
  • سطوح مقاومت، نواحی‌ای هستند که در آنجا عرضه از تقاضا بیشتر است. در این سطوح احتمال حرکت رو به پایین بازار وجود دارد.

برای آشنایی با سبک های مختلف پرایس اکشن اینجا کلیک کنید!

۳- روند بازار

در سبک پرایس‌اکشن باید با خطوط روند و نقاط سوئینگ، بازار را تحلیل کنید. متأسفانه اکثر تریدرهای عجول که می‌خواهند فوراً وارد معامله کردن شوند، این قضیه را نادیده می‌گیرند. درواقع شما باید جواب روشنی برای این سؤالات داشته باشید:

  • در حال حاضر، روند بازار چگونه است؟
  • روند بازار در تایم فریم معاملاتی شما چگونه است؟
  • نگاه کلان شما به بازار چیست؟

پرایس‌اکشن دو ابزار مهم برای تحلیل روند و جهت آن در اختیار شما می‌گذارد:

  1. نقاط سوئینگ یا نوسان قیمت
  2. خطوط روند

۱- سوئینگ ها ساختار بازار را مشخص می کنند.

بازار هرگز در یک خط صاف حرکت نمی‌کند. درواقع بازار در حرکاتی که ما به آن زیگزاگ می‌گوییم روبه‌جلو حرکت می‌کند. حرکاتی که سوئینگ‌ها یا نقاط نوسانی در بازار را به وجود می‌آورند. اندازه، مومنتوم و جهت این سوئینگ‌های قیمت، ساختار بازار را به وجود می‌آورند و زمینه را برای انجام ستاپ معاملاتی شما مهیا می‌کنند.

سوئینگ ها ساختار بازار را مشخص می کنند.

برای تشخیص این نقاط و ساختار بازار می‌توانید از نکات زیر استفاده کنید:

  • قله‌ها و دره‌های بالاتر= روند صعودی
  • قله‌ها و دره‌های پایین‌تر= روند نزولی

۲- خطوط روند، با وصل کردن سوئینگ ها به یکدیگر، روند بازار را تحلیل می کنند.

با وصول کردن سوئینگ‌هایی که پیوت یا نقاط چرخش در بازار هستند و گسترش خط به سمت راست، خط روند ایجاد می‌شود. با استفاده از این خطوط می‌توانید روند بازار را دنبال کرده و نحوه تعامل حرکات قیمت با این خط را مشاهده کنید.

خطوط روند، با وصل کردن سوئینگ ها به یکدیگر

۴- الگوهای قیمتی

در ادامه مبحث پرایس‌اکشن مقدماتی به سراغ الگوهای قیمتی پرایس‌اکشن می‌رویم. در این مرحله شما باید بتوانید روند صعودی، نزولی و یا خنثی را در نمودار تشخیص دهید. بعد از تشخیص روند اصلی باید کمی جزئی‌تر نگاه کنید و قیمت را میله به میله (یا کندل به کندل) بررسی کرده و الگوهای نموداری را پیدا کنید.

برای آموزش اقتصاد کلان این صفحه را ببینید

الگوهای قیمتی

شکل بالا الگوی قیمتی پین بار را نشان می‌دهد که یکی از الگوهای مهم در سبک پرایس‌اکشن است. کسانی که با این الگو آشنایی ندارند به تصور این‌که سطح مقاومت شکسته شده وارد معامله‌شده‌اند اما پس از مدتی با نزولی شدن روند قیمت، استاپ شان زده‌شده و از معامله با ضرر خارج‌شده‌اند. در عوض معامله‌گرانی که نحوه ترید با پین بار را می‌دانسته‌اند در نقطه مناسب وارد معامله فروش شده‌اند.

یادگیری الگوهای هارمونیک، الگوهای شمعی ژاپنی و الگوهای نموداری یا چارتی در این مرحله الزامی است اما باید به این نکته هم دقت کنید که استفاده از این الگوها باید هم‌جهت با تحلیل حرکات قیمت باشد و نباید از آن‌ها به‌صورت جداگانه استفاده کنید.

برای آموزش رایگان فارکس به این صفحه مراجعه کنید!

۵- حد ضرر

تعیین حد ضررهای منطقی با استفاده از تحلیل حرکات قیمت یکی دیگر از مراحل مربوط به پرایس‌اکشن مقدماتی است. مدیریت ریسک، مستلزم آن است که زمان درست خروج از بازار را هنگامی‌که روند در جهت موردنظر شما حرکت نمی‌کند، بدانید. در غیر این صورت هیچ راهی برای کنترل ریسک شما وجود ندارد.

در سبک پرایس‌اکشن شما می‌توانید علاوه بر پیدا کردن نقاط مناسب و بهینه برای ورود به معامله، نقاط خروج مناسبی نیز پیدا کنید اما قبل از هر چیز بهتر است با مفهوم حد ضرر یا استاپ لاس آشنا باشید چون فقط یک استاپ لاس منطقی می‌تواند از شما محافظت کند. درواقع نکته مهمی که باید به آن دقت کنید این است که حد ضرر خود را بر اساس احساسات و یا میزان تحمل ضررتان تنظیم نکنید. به‌عبارت‌دیگر تعیین یک استاپ لاس منطقی به حرکات و نوسانات قیمت بستگی دارد.

۶- حد سود

در سبک پرایس‌اکشن شما نحوه تعیین حد سود یا تیک پرافیت را یاد می‌گیرید. تا حالا این موارد را یاد گرفته‌ایم:

  • ورود به بازار.
  • خروج از بازار زمانی که قیمت برخلاف انتظار شما حرکت می‌کند (حد ضرر).

اکنون می‌خواهیم درباره خروج از بازار زمانی که قیمت در جهت مورد انتظار شما حرکت می‌کند، صحبت کنیم. تعیین حد سود به‌اندازه تعیین حد ضرر مهم است. در سبک پرایس‌اکشن یاد می‌گیرید که چگونه و در چه زمانی از معاملات برنده خود با گرفتن سود از بازار خارج شوید.

حد سود

در شکل بالا از الگوی پرچم صعودی برای تعیین حد سود استفاده‌شده است.

۷- درک مفهوم انتظار (بازدهی)

انتظار (Expectancy) مفهومی است که به بازده مورد انتظار در هر معامله اشاره دارد و فرمول خاصی دارد:

انتظار = ( احتمال برد x پاداش ) - ( احتمال باخت x ریسک )

(احتمال برنده شدن -1)= احتمال باخت

انتظار مفهومی است که به شما کمک می‌کند که هر آنچه را یاد گرفته‌اید در یک استراتژی عملی ترکیب کنید.

  • نسبت ریسک به ریوارد نتیجه تصمیمات شما برای تعیین نقطه ورود، حد ضرر و حد سود است.
  • احتمال برد را می‌توانید از تجربه معاملاتی و تحقیقات خود استنباط کنید.
  • درنهایت باید با استفاده از تاکتیک‌های معاملاتی، فاکتور انتظار، مثبت شود.

از مفهوم انتظار بازدهی در معامله‌گری می‌توان سه نکته مهم را یاد گرفت که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

برای شرکت در دوره فارکس اینجا کلیک کنید

الف - یک معامله خوب به معنای یک معامله برنده نیست.

یک معامله خوب معامله‌ای است که میزان انتظار در آن مثبت باشد.

ب - احتمال بُرد هر معامله از نسبت ریسک به ریوارد آن جدا نیست.

مبتدیان اغلب فکر می‌کنند با تعیین نسبت ریسک به ریوارد بالاتر می‌توانند به انتظار مثبتی از بازدهی دست پیدا کنند اما آن‌ها نمی‌توانند این نکته را تشخیص دهند که باهدف قرار دادن نسبت ریسک به ریوارد بالا، ممکن است احتمال بُرد خود را کاهش دهند. زمانی که عملکرد معاملاتی خود را اصلاح کنید، بیشتر متوجه این قضیه می‌شوید.

ج - از مفهوم انتظار به عنوان یک راهنما برای همه تصمیمات معاملاتی خود استفاده کنید.

در این مورد باید سؤالات این‌چنینی از خود بپرسید:

آیا این کار میزان انتظار بازدهی را بهتر می‌کند؟ اگر جوابتان بله است آن کار را انجام دهید.

آیا در این معامله انتظار بازدهی مثبت می‌شود؟ اگر جوابتان بله است آن معامله را انجام دهید.

۸- تمرین، تمرین، تمرین

برای ترید به سبک پرایس‌اکشن، تمرین کردن ضروری است؛ بنابراین شما باید همه تکنیک‌ها و ابزارهای موجود درروش پرایس‌اکشن را در عمل تمرین کنید. هدف از تمرین کردن رسیدن به دو نکته بسیار مهم است:

  • با تمرین مهارت معاملاتی خود را تقویت می‌کنید.
  • با تمرین می‌توانید احساسات خود به هنگام معامله کردن را کنترل کنید.

ساختار بازار در پرایس اکشن

پرایس‌اکشن را می‌توان با توجه به حرکت بازار در یک حالت پویا تعریف کرد. پرایس‌اکشن ساختار بازار را به وجود می‌آورد و ساختار بازار، منبعی برای مطالعه حرکات و واکنش‌های قیمت درگذشته فراهم می‌کند. درنتیجه ما می‌توانیم پرایس‌اکشن را از طریق ساختار بازار بررسی کنیم. این نکته را هم به یاد داشته باشید که پرایس‌اکشن به معنای درک روانشناسی بازار و ساختار آن است.

به هنگام تحلیل پرایس‌اکشن باید بتوانید یک چنین سؤالاتی از خود پرسیده و به آن‌ها جواب دهید.

  • بعد از یک حرکت بزرگ در یک‌جهت، واکنش بازار چگونه بوده است؟
  • آیا فروشندگان بیشتر تهاجمی عمل کرده‌اند یا خریداران؟
  • زمانی که فشار خرید کم می‌شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • واکنش بازار پس از تست سطح حمایت چگونه بوده است؟
  • سطح مقاومت کجاست و قیمت چگونه به آن واکنش نشان خواهد داد؟

به شکل زیر دقت کرده و آن را با خوانش پرایس‌اکشن، تحلیل کنید. همان‌طور که می‌بینید در سمت چپ کندل‌های قوی صعودی شکل‌گرفته که نشانه‌ای از قدرت خریداران است اما با رسیدن قیمت به محدوده مقاومتی، سایه‌های بلند بالایی در کندل‌ها شکل‌گرفته که از نشانه‌های وجود فروشندگان بسیار است. بعدازآن قیمت با کندل‌های ضعیفی که بدنه کوچکی دارند در یک حرکت رِنج ادامه مسیر داده و دوباره به همان محدوده مقاومتی رسیده است و باعث شده تا کندل نزولی بزرگی در سمت راست تصویر شکل بگیرد.

ساختار بازار در پرایس اکشن

درنهایت باید گفت که یک پرایس‌اکشن کار بایستی صبر و پشتکار زیادی داشته باشد تا بتواند روان‌شناسی موجود در پشت پرده بازار را متوجه شود.

در پایان باید به این نکته اشاره‌کنیم که بهتر است به هنگام استفاده از روش پرایس‌اکشن روی یک بازار خاص تمرکز کنید و با یک حساب لایو کوچک کار تست و تمرین کردن روش‌های پرایس‌اکشن را شروع کنید. در این صورت می‌توانید به‌صورت واقعی احساساتی مثل از دست دادن پول و به دست آوردن آن را تجربه کنید.

اگر هنوز به استراتژی سود سازی نرسیده‌اید می‌توانید از استراتژی جامع معاملاتی (استراتژی CTS) که به دانشجویان دوره فارکس و بورس جهانی آموزش می‌دهیم استفاده کنید.

در استراتژی جامع معاملاتی (Comprehensive Trading Strategyاز ترکیب پرایس‌اکشن به همراه مبحث مهم انرژی و مومنتوم در بازار استفاده می‌کنیم. این استراتژی بر پایه شناخت روند اصلی بازار، پیدا کردن مناطق PRZ و پیش‌بینی شکست یا برگشت روند بر اساس اندازه‌گیری انرژی بازار شکل‌گرفته است.

در این استراتژی به تجمع سیگنال‌های معاملاتی بهاداده می‌شود و همین باعث بالا رفتن شدید نرخ موفقیت این استراتژی در مقابل سایر روش‌های معاملاتی شده.

برای آشنایی بیشتر با مباحث پرایس‌اکشن پیشنهاد می‌کنیم مقالات زیر را هم مطالعه کنید.

سوالات متداول

۱- ساختار بازار در روش پرایس اکشن چگونه مشخص می شود؟

با استفاده از نقاط سوئینگ یا نوسان قیمت ساختار بازار مشخص می‌شود.

۲- نسبت ریسک به ریوارد چه رابطه ای با احتمال بُرد در معاملات دارد؟

نسبت ریسک به ریوارد بالا ممکن است احتمال بُرد را کمتر کند.

لینک کوتاه: https://amoozesh-boors.com/i/cpg

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 360
    میلاد
    1401-06-05

    نقطه قوت پرایس اکشن اینه که نیازی نیست خیلی از مفاهیم پیچیده تحلیل تکنیکال رو بلد باشیم و فقط با شناسایی خط روندها میتونیم خیلی راحت به سود برسیم.

  • comment 653
    مهران
    1401-08-12

    با سلام و عرض تشکر مطالب و سایتتون بی نظیر هست همچنین دوره جامع فارکس با پشتیبانی عالی بسیار بسیار مچکرم از زحماتتون!

  • comment 1958
    masoud
    1402-01-24

    سلام، روانشناسی معامله گران چقدر در میزان موفقیت در پرایس اکشن تاثیر گذار ه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، روانشناسی معاملات جنبه های مختلفی از شخصیت و رفتارهای یک فرد را نشان می دهد که بر اقدامات معاملاتی آنها تأثیر می گذارد. روانشناسی در معاملات می تواند به اندازه سایر ویژگی ها مانند دانش، تجربه و مهارت در تعیین موفقیت معاملات مهم باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد میکنیم تا مقاله زیر را مطالعه کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/psychology-of-financial-markets

  • comment 3706
    Alireza
    1402-05-17

    سلام. در پرایس اکشن الگوی پین بار چه سیگنالی به ما میده؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، الگوی کندلی پین بار میتواند سیگنال مهمی مبنی بر پایان روند باشد البته در صورتی که با سایر سیگنال های تکنیکالی ترکیب شود.

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود