پرایس اکشن RTM و نحوه استفاده از آن در بازارهای مالی

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 17 مرداد 1402
فارکس   admin
زمان انتشار 12 شهریور 1401
پرایس اکشن RTM و نحوه استفاده از آن در بازارهای مالی

RTM یکی از سبک‌های پرایس‌اکشن است که فردی به نام ایف میانته (If Myante) آن را پایه‌گذاری کرده است. فعالیت در بازارهای مالی همچون فارکس، بورس و... به یک سبک معامله‌گری یا استراتژی خاص نیاز دارد و ازآنجایی هم که پرایس‌اکشن یکی از این سبک‌ها است پرداختن به آن اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل در این بخش از سری مقالات پرایس‌اکشن قصد داریم به آموزش پرایس‌اکشن RTM که یکی از شاخه‌های پرایس اکشن مدرن است، بپردازیم.

سبک معامله‌گری پرایس‌اکشن به شیوه RTM بر اساس مفاهیمی مثل عرضه و تقاضا شکل‌گرفته است اما با توجه به الگوهای قیمتی خاصی آن، معامله‌گران این سبک از حرکات قیمت یا پرایس‌اکشن عرضه و تقاضا پیشرفته‌تری استفاده می‌کنند.

پرایس اکشن RTM چیست؟

پرایس‌اکشن RTM سبکی از معامله‌گری است که توسط ایف میانته و همکارانش به وجود آمد. آن‌ها ابتدا در فروم های معاملاتی ایده‌های معامله‌گری خود را منتشر می‌کردند اما بعدها از طریق سایتی به نام ReadTheMarket (RTM) کار آموزش سبک خود به دیگر معامله‌گران را آغاز کردند. در این سبک معامله‌گری الگوهای مختلفی وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به الگوی کازیمودو پیشرفته، الماس، الگوی Flag Limit ،FTR ،BSZ ،MPL اشاره کرد.

فلسفه گروه RTM این است که همه‌چیز در قیمت وجود دارد بنابراین آن‌ها برای خوانش بازار تنها از قیمت و حرکات آن استفاده می‌کنند.

مزایای پرایس اکشن RTM

استفاده از پرایس‌اکشن RTM یا همان پرایس‌اکشن ایف، مزیت‌های خاص خودش را دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

مزایای پرایس اکشن RTM

۱- معامله کردن به سبک بزرگان بازار

پرایس‌اکشن RTM سبکی است که بر اساس سبک‌ترید بانک‌ها و مؤسسات مالی بزرگ به وجود آمده است بنابراین در صورت تسلط به این سبک، احتمال موفقیت در آن به خاطر استفاده از روش بانک‌ها در معامله کردن بیشتر است.

۲- حد سود و ضرر بهینه

از دیگر مزیت‌های این سبک (البته طبق گفته اعضای این گروه) این است که حد ضرر یا استاپ لاس در آن بسیار کوچک است به‌طوری‌که استاپ لاس‌ها در حد یک الی پنج پیپ اما تیک پرافیت‌ها یا حد سودها در حد 100 الی 1000 پیپ است. (این موضوع را نه می‌توان رد و نه می‌توان تائید کرد)

۳- نسبت ریسک به ریوارد مناسب

از دیگر مزیت های پرایس اکشن RTM، نسبت های مناسب ریسک به ریوارد است. خودِ میانته می گوید مقدار ریسک به ریوارد در معاملاتش از 1:15 تا به 1:40 متغیر است.

۴- سرعت یادگیری

تمام تلاش این سبک پرایس‌اکشن این است که تریدرها بتوانند به‌صورت غریزی فرصت‌های مناسب معاملاتی را تشخیص بدهند البته قبل از آن باید هزاران ساعت را در پای چارت‌های قیمت به تحلیل و بررسی حرکات قیمت بپردازند.

۵- نقاط ورود مناسب

در سبک پرایس‌اکشن RTM (طبق گفته اعضای گروه) می‌توان نقاط ورود دقیق‌تری برای ترید انتخاب کرد.

۶- وجود ستاپ ها و الگوهای مختلف معاملاتی

در سبک پرایس‌اکشن RTM، الگوهای و ستاپ‌های مختلفی مثل کازیمودو وجود دارد که بر پایه میزان نقدینگی و کاهش و افزایش سفارش‌ها در بازار به وجود آمده‌اند. وجود این الگوها باعث می‌شود، تحلیل قیمت ساده‌تر شود.

۷- سادگی

سبک پرایس‌اکشن RTM هدف خود را بر روی سادگی تحلیل قیمت گذاشته است. سادگی‌ای که قرار است کار تحلیل قیمت را صرفاً بر اساس حرکات قیمت در مناطق عرضه و تقاضا انجام دهد. البته این سادگی به ساعت‌های بی‌شمار تمرین نیاز خواهد داشت.

۸- انعطاف پذیری در انتخاب تایم فریم

یکی دیگر از مزیت‌های سبک پرایس‌اکشن RTM‌ این است که با یادگیری آن می‌توان از هر تایم فریمی برای ترید کردن استفاده کرد.

معایب پرایس اکشن RTM

هر سبک خاصی در معامله‌گری علاوه برداشتن مزیت‌ها، ایرادات خاصی هم دارد. در مورد سبک پرایس‌اکشن RTM این معایب بیشتر به نحوه تفسیر معامله‌گران از قوانین معاملاتی این سبک برمی‌گردد.

معایب پرایس اکشن RTM

۱- تفسیر متفاوت دو تریدر از یک موقعیت

در سبک پرایس‌اکشن RTM مانند سایر سبک‌ها و استراتژی‌های موجود در تحلیل تکنیکال، دو معامله‌گر مختلف ممکن است بر اساس قوانین معاملاتی مشابه در موقعیت‌های یکسان تصمیم‌های متفاوتی بگیرند. مثلاً در یک موقعیت مشابه برای سفارش خرید ممکن است دو معامله‌گر سبک آر تی ام، حد سودهای متفاوتی تعیین کنند.

۲- تعداد بالای مربیان سبک RTM

سبک پرایس‌اکشن RTM را ایف میانته به همراه چند تن از همکارانش پایه‌گذاری کرد و به‌تدریج به تعداد تریدرهایی که به این فروم می‌پیوستند افزوده‌شده تا جایی که اکنون افراد زیادی در گروه RTM هستند که روش تدریس متفاوتی نسبت به بقیه تریدرها دارند و همین ممکن است افراد را دچار سردرگمی‌کند. به همین دلیل هم هست که ممکن است قوانین معاملاتی در این سبک با یکدیگر متناقض هم باشند.

RTM و پرایس اکشن سبک عرضه و تقاضا

مدرسه‌های معامله‌گری زیادی درباره معامله‌گری با مفاهیمی مثل عرضه و تقاضا وجود دارد. همه این مدرسه‌ها سعی در تعریف عرضه و تقاضا و معامله کردن بر اساس آن رادارند اما طبق گفته گروه RTM، عرضه و تقاضا تنها بخشی از فرآیند معامله‌گری آن‌ها است.

پرایس‌اکشن RTM‌ سعی بر این دارد تا همگام و هم‌جهت با بزرگان بازار معامله کند یعنی زمانی که آن‌ها قصد فروش دارند، بفروشند و زمانی که آن‌ها قصد خرید دارند هم بخرند. تفاوتی که گروه RTM برای سبک معامله‌گری خود قائل هستند در این است که آن‌ها نمی‌خواهند فقط درصد معاملات برنده خود را افزایش دهند بلکه می‌خواهند قدم‌به‌قدم و بدون اشتباه در جهت بزرگان بازار معامله کنند.

گروه RTM معتقد است در سبک پرایس‌اکشن آن‌ها، زمان دقیق تغییر جهت قیمت و علت آن مشخص است ولی درنهایت این موضوع را عنوان می‌کنند که تمام مطالبی که در این گروه آموزش داده می‌شود تنها درصورتی‌که با تمرین فراوان و کوچینگ همراه باشد می‌تواند در بازارهای مالی مثمر ثمر باشد.

برای شرکت در دوره فارکس اینجا کلیک کنید!

کاربرد پرایس اکشن RTM در بازارهای مالی

پرایس‌اکشن RTM را می‌توان در تمام بازارهای مالی مثل فارکس، بورس، کامودیتی‌ها، ارزهای دیجیتال و ... استفاده کرد اما ازآنجایی‌که مدرسان این سبک معتقدند می‌توانند نقاط چرخش بازار را شناسایی کنند، از این سبک بیشتر در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت استفاده می‌شود چون بسیاری از کارشناسان و معامله‌گران متخصص بر این باورند که رفتار بازارهای مالی در بلندمدت متأثر از عوامل بسیار زیادی است و اگر قصد معامله کردن به‌صورت بلندمدت و دریافت‌های سودهای بزرگ رادارید بهتر است از سایر روش‌های تحلیلی نیز استفاده کنید.

نحوه استفاده از کندل ها در پرایس اکشن RTM

گروه آموزش‌دهنده سبک پرایس‌اکشن RTM معتقدند که نیازی به حفظ کردن الگوهای شمعی ژاپنی وجود ندارد. فقط کافی است قدرت کندل‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید. اگر کندل دوم نصف کندل اول را پوشانده باشد بر کندل اول مسلط است. مبنای این مقایسه هم از سایه (Shadow) تا سایه است.

 برای یادگیری استراتژی فارکس به این صفحه مراجعه کنید!

نحوه استفاده از کندل ها در پرایس اکشن RTM

برای مثال در اولین الگوی شکل بالا از سمت چپ، کندل سبز تمام کندل قرمز را پوشانده پس قدرت در دست خریداران است. در مورد الگوهای تک کندلی زمانی که قیمت بسته شدن با کمترین قیمت برابر است، قدرت در دست خریداران است اما زمانی که قیمت بسته شدن با بیشترین قیمت برابر باشد، قدرت در دست فروشندگان است.

در سبک پرایس‌اکشن RTM از کندل مومنتوم هم استفاده می‌شود. کندل مومنتوم کندلی است که طول بدنه‌اش از طول مجموع سایه‌هایش بیشتر باشد. هر چه طول بدنه نسبت به سایه‌ها بیشتر باشد، کندل مومنتوم قدرت بیشتری دارد و بیشترین حالت مومنتوم هم‌زمانی است که کندل ما سایه نداشته باشد.

ستاپ های پرایس اکشن RTM

در این قسمت سه نوع از مهم‌ترین ستاپ‌های پرایس‌اکشن RTM‌ برای ترید کردن را به شما معرفی می‌کنیم.

برای شرکت در دوره اقتصاد کلان این صفحه را ببینید!

۱- ستاپ کازیمودو (Quasimodo)

الگوی کازیمودو یا QM یکی از الگوهای قدرتمند پرایس‌اکشن پیشرفته در سبک RTM است. این الگو هنگام تغییر روند در نمودار قیمت دیده می‌شود.

فرض کنید قیمت در یک‌روند صعودی در حال ثبت سقف‌ها و کف‌های جدید است اما این روند صعودی با شکسته شدن آخرین کف (HL) شکسته می‌شود. اگر پس‌ازآن سقف‌های پایین‌تر ایجاد شوند، روند نزولی آغازشده و به فاصله دو سقف آخرین محدوده QM‌ گفته می‌شود (درروند نزولی به فاصله دو کف آخر ناحیه QM گفته می‌شود).

ستاپ کازیمودو (Quasimodo)

این الگو دو نوع دارد:

  • الگوی کازیمودو در منطقه عرضه که بعدازآن قیمت کاهش پیدا می‌کند.
  • الگوی کازیمودو در منطقه تقاضا که بعدازآن قیمت افزایش پیدا می‌کند.

۲- الگوی الماس (Diamond)

الگوی الماس یکی دیگر از ستاپ‌های پراستفاده در سبک پرایس‌اکشن RTM است. زمانی که الگوی QM شکست می‌خورد، احتمال تشکیل این الگو بیشتر می‌شود.

برای آشنایی با انواع نمودار در تحلیل تکنیکال پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید!

الگوی الماس (Diamond)

همان‌طور که در شکل بالا مشاهده می‌کنید بعد از LL قیمت تا ناحیه QM پیش رفته اما این الگو شکل نگرفته است. در این الگو معاملاتی استاپ لاس ۴ دسته از معامله‌گران زده‌شده است:

۱- در این نقطه با شکست رو به بالای قیمت، استاپ لاس فروشندگان در سقف زده می‌شود.

۲- در این نقطه با شکست رو به پایین قیمت، استاپ لاس خریداران در کف زده می‌شود.

۳- در این نقطه یک‌بار دیگر فروشندگان غافلگیر شده و با بیشتر شدن قیمت و شکست یا اینگلف پیوت قبلی، حد ضرر آن‌ها فعال‌شده است.

۴- در این محل هم استاپ لاس خریدارانی که با تصور روند صعودی وارد معامله خرید می‌شوند، زده می‌شود.

همان‌طور که می‌بینید قیمت بعد از سومین سقف (HHH) یک‌روند ایجاد کرده اما درنهایت شکسته شده است.

الگوی الماس (Diamond)

اگر در این حالت نقطه HHH‌ را به HH و نقطه شکست روند وصل کنید یک مثلث ایجاد می‌شود. اگر نقطه LL‌ را به HHH‌ و نقطه شکست وصل کنید، یک مثلث دیگر شکل می‌گیرد که درمجموع باهم الگوی الماس را به وجود می‌آورند.

۳- ستاپ کن کن (CAN CAN)

ستاپ CAN CAN یکی دیگر از الگوهایی است که در سبک پرایس‌اکشن RTM از آن استفاده می‌شود.

ستاپ کن کن (CAN CAN)

مستطیل سبزرنگ در شکل بالا، ناحیه‌ای است که به‌عنوان ناحیه تقاضا شناخته می‌شود اما زمانی که قیمت به آن می‌رسد، باقدرت شکسته می‌شود. پس‌ازآن ما انتظار برگشت قیمت از این ناحیه راداریم اما این اتفاق نمی‌افتد و قیمت با تشکیل یک ستاپ کمپرس یا فشرده به سمت ناحیه عرضه می‌رود و ازآنجا به‌شدت می‌ریزد. همانند سایر الگوهای این سبک از پرایس‌اکشن، کن کن نیز دو نوع عرضه و تقاضا دارد که در بالا الگوی عرضه کن کن را بررسی کردیم.

سخن پایانی

سبک پرایس‌اکشن RTM یکی از سبک‌های پرایس‌اکشن نوین است که با الگوها و مفاهیم خاص خود سعی در پیدا کردن بهترین نقاط ورود به معامله و تعیین کمترین استاپ لاس‌های ممکن را دارد. نکته‌ای که باید در پایان به آن اشاره‌کنیم این است که برای یادگیری سبک rtm بهتر است از منابع معتبری که توسط اعضای این گروه و یا خود ایف میانته فراهم‌شده استفاده کنید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنید.

این نکته را در نظر داشته باشید که داشتن یک استراتژی جامع معاملاتی (استراتژی CTS) برای موفقیت در بازار الزامی است و تنها توسط یک فاکتور نمی‌توان به موفقیت رسید، اما اگر استراتژی خود را دارید و هنوز به موفقیت در بازار نرسیده‌اید می‌توانید از دوره کارگاه‌ترید‌ لایو استفاده کنید، تمام این مطالب را ما را در کارگاه‌ ترید لایو به‌صورت فشرده و هرروز بر روی بازار لایو برای معامله‌گران آموزش می‌دهیم و اساتید مجموعه آموزش بورس هرروز به همراه دانشجویان در بازار لایو تحلیل و ترید می‌کنند، این سبک از آموزش بسیار مثمر ثمر بوده و می‌تواند اطمینان خوبی در دانشجو در ابتدای مسیر ایجاد کند به‌نحوی‌که معامله‌گران مبتدی به همراه اساتید حرفه‌ای هم‌زمان باهم‌ترید می‌کنند و تحلیل‌های خود را به اشتراک می‌گذارند و این امر به‌صورت مستمر و هرروز در قالب ۲ ساعت بحث و آموزش انجام می‌گیرد برای اطلاعات بیشتر از این کارگاه می‌توانید به صفحه کارگاه‌ ترید لایو مراجعه کنید.

اگر علاقه‌مند به مطالعه سایر قسمت‌های مقالات مربوط به پرایس‌اکشن هستید می‌توانید از مطالب زیر هم استفاده کنید.

سوالات متداول

۱- تفاوت پرایس اکشن مدرن و کلاسیک چیست؟

پرایس‌اکشن کلاسیک شباهت بسیار زیادی به تحلیل تکنیکال کلاسیک دارد با این تفاوت که در آن از اندیکاتورها در موارد بسیار نادر استفاده می‌شود و بیشتر معاملات بر اساس مناطق حمایت و مقاومت و الگوهای شمعی و چارتی انجام می‌شوند اما در پرایس‌اکشن مدرن مثل سبک RTM سعی بر این است تا با تحلیل قیمت و الگوهای خاص موجود در این سبک، مناطق عرضه و تقاضای مهم را شناسایی کرده و بهترین نقاط ورود را هم‌جهت با بزرگان بازار انتخاب کنند.

۲- پرایس اکشن RTM چیست؟

پرایس‌اکشن RTM یکی از سبک‌های پرایس‌اکشن مدرن است که در آن بر اساس مناطق عرضه و تقاضا و الگوهای خاص قیمتی، معامله‌گران می‌توانند همگام با معامله‌گران بزرگ بازار و در جهت آن‌ها معامله خرید یا فروش انجام دهند.

۳- کاربرد پرایس اکشن RTM چیست؟

از سبک پرایس‌اکشن RTM که به‌نوعی در دسته تحلیل تکنیکال قرار می‌گیرد، می‌توانید برای معامله کردن در تمام بازارهای مالی استفاده کنید. البته این روش را می‌توانید با تحلیل فاندامنتال ترکیب کرده و به‌صورت بلندمدت هم از آن استفاده کنید.

لینک کوتاه: https://amoozesh-boors.com/i/cpc

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 400
    shahin
    1401-06-13

    وقت بخير آيا اين جمله كه: در مورد الگوهاي تك كندلي زمانيكه قيمت بسته شدن با كمترين قيمت برابر باشد، قدرت دست خريداران است.اما زمانيكه قيمت بسته شدن با بيشترين قيمت برابر باشد، قدرت دست فروشندگان است. درست است. مگر شكل گرفتن الگوهاي كندلي به اين بستگي ندارد كه در كجاي روند صعودي يا نزولي شكل گرفته باشد؟

    • درود به شما دوست عزیز، بله درسته اعتبار الگو های کندلی به محل تشکیل آن ها بستگی داره، اما به صورت کلی میزان قدرت کندل به خصوص در تایم های بالا اهمیت زیادی داره.

  • comment 855
    مرتضی
    1401-09-18

    سلام وقتتون بخیر آیا در دوره فارکس سبک RTM هم آموزش میدید؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در دوره آموزشی فارکس، اساتید تمامی موارد مهم و کلی که در مورد پرایس اکشن باید در بازار در نظر بگیرید را آموزش میدهند. برای اطلاعات بیشتر در مورد دوره میتونید از لینک زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/methods

  • comment 1524
    NAZI
    1401-12-25

    سلام آموزش استفاده از این روش در دوره جامع فارکس شما هم هست؟ط

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، تمامی موارد مربوط به تحلیل تکنیکال به همراه مباحث مهمی چون اندیکاتورها و خطوط و نواحی در دوره جامع آموزش فارکس ما آموزش داده میشود که برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید از لینک زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/methods

  • comment 4752
    EliMirzazadeh
    1402-10-24

    سلام کتابی در مورد پرایس اکشن RTM وجود داره؟

    • با سلام و احترام فراوان خدمت شما دوست عزیز، از کتاب های مفید برای سبک RTM میتوان به کتاب مفاهیم و کلیات پرایس اکشن RTM اثر دکتر سمیه محمدی و سلیمه صدیقی اشاره کرد.

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود