در این بخش از سری مقالات پرایساکشن قصد داریم با استفاده از پرایساکشن پیشرفته نحوه تحلیل قیمت در بازارهای مالی همچون فارکس، بورس و... را به شما آموزش دهیم. اصطلاح پرایس اکشن شامل استراتژیهای معاملاتیای همچون موارد زیر میشود:
اصطلاح پرایساکشن بیشتر توسط معاملهگران سازمانی که از معاملات الگوریتمی استفاده نمیکنند، بهکاربرده میشود. ازآنجاییکه در سبک پرایساکشن، اصول تحلیل فاندامنتال در نظر گرفته نمیشوند و در عوض تحلیلِ تاریخچه قیمت ارزش زیادی پیدا میکند، بهعنوان بخشی از تحلیل تکنیکال در نظر گرفته میشود و از پرایساکشن میتوان بهعنوان روشی برای تحلیل در تمامی بازارهای مالی استفاده کرد.
ما در این قسمت قصد داریم سه نکته از مهمترین مواردی که در مبحث پرایساکشن پیشرفته وجود دارد و بهنوعی پایه و اساس این سبک را شکل میدهند را آموزش دهیم.
بازارهای مالی ازنظر شکل و ساختار شبیه فراکتالها هستند چون آنها ساختار یکسانی را در همه تایم فریمهای معاملاتی بازتاب میدهند اما فراکتال چیست؟
فراکتال (Fractal) نوعی ساختار هندسی است که با بزرگ کردن هر قسمت از آن به نسبت معین، همان ساختار اولیه دیده میشود.
بازارهای مالی بهصورت طبیعی ساختاری فراکتال دارند و این بدین معنی است که اساساً الگوهای مشابهی در همه تایم فریمها شکل میگیرند.
الگوهای موجود در نمودار تیک (Tick Chart) باهم ترکیب میشوند و نمودار یکدقیقهای را به وجود میآورند. الگوهای نمودار یکدقیقهای هم با ترکیب میشوند و نمودار ۵ دقیقهای را به وجود میآورند. این الگوسازی تا نمودار روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه ادامه پیدا میکند که همگی شامل الگوهای مشابه ای هستند.
تصویر بالا شکل شماتیک مفهوم فراکتال در بازارهای مالی را نشان میدهد. هر لِگ (Leg) روند از یک حرکت ایمپالس (انگیزشی یا پیشرو)، یک حرکت اصلاحی و یک حرکت ایمپالس دیگر شکلگرفته است و هرکدام از این لِگها در تایم فریمهای پایینتر به چند لگ که مشابه همین الگو است تقسیم میشوند. ازنظر تئوری این ساختار تا سطح یک تیک گسترش پیدا میکند.
بهعبارتدیگر ساختار بزرگ بازار در یک تایم فریم میتواند خود یک لِگ تایم فریم بالاتر باشد که آغازکننده یکروند در همان تایم فریم است. همین موضوع بحث پرایساکشن فراکتالی را بر سر زبانها انداخته است؛ بنابراین میتوان گفت منظور از فراکتال در پرایساکشن از استفاده از چندین تایم فریم بهصورت همزمان است.
معاملات موفق حاصل ترکیب سه عنصر مهم است:
تریدرها کارهای عجیبوغریبی انجام میدهند تا احتمال موفقیت استراتژیهای معاملاتی خود را بیشتر کنند. کارهایی مثل استفاده از چندین اندیکاتور بهصورت همزمان، عوض کردن سیستمهای معاملاتی، انتخاب دقیق سهام در بورس یا جفت ارز در فارکس و... . در این مورد خاص یکی از متداولترین روشها استفاده از تحلیل مولتی تایم فریم است. با استفاده از این روش میتوانید احتمال موفقیت خود را بیشتر کنید.
در ادامه مبحث آموزش پرایساکشن پیشرفته، باید به متد بسیار مهمی اشارهکنیم که اکثر پرایساکشن کارها و یا سایر معاملهگرانی که از تحلیل تکنیکال و استراتژیهای معاملاتی پیشرفته استفاده میکنند آن را به کار میگیرند و آنهم استفاده از مولتی تایم فریم یا تایم فریمهای چندگانه به هنگام تحلیل قیمت و معاملهگری است. معاملهگران در این روش چندین تایم فریم را بررسی میکنند تا بتوانند تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرند.
علت اصلی استفاده از مولتی تایم فریم در پرایساکشن این است که در تایم فریمهای بلندمدتتر، روندها با وضوح بیشتری دیده میشوند درحالیکه سیگنالهای برگشت قیمت و سطوح بالقوه ورود به معامله و خروج از آن در تایم فریمهای کوتاهمدت، بیشتر قابلتشخیص هستند. البته تایم فریمهای زیادی از یک دقیقه تا یکساله وجود دارند که هر تریدری میتواند چند تا از آنها را برای تحلیل قیمت استفاده کند اما برخی دستورالعملها وجود دارد که تریدرهای حرفهای برای تحلیل مولتی تایم فریم از آنها استفاده میکنند.
بسیاری از معاملهگران حرفهای پرایساکشن از ترکیب سه تایم فریم مختلف استفاده میکنند:
برای مثال اگر شما یک سوئینگ تریدر یا معاملهگر نوسانی باشید، رویکرد مولتی تایم فریم شما مشابه موارد زیر خواهد بود:
برای شرکت در دوره فارکس اینجا کلیک کنید
در این قسمت از مبحث پرایساکشن پیشرفته قصد داریم که نحوه تنظیم مولتی تایم فریم در پرایساکشن را توضیح دهیم.
1- روند حرکت قیمت را در تایم فریم بزرگتر بررسی کنید (1 روزه).
2- در مرحله دوم باید ستاپ پرایساکشن را در تایم فریم وسط یا همان تایم فریم معاملاتی پیدا کنید (4 ساعته).
3- ستاپ معاملاتی را در تایم فریم پایینتر با دقت بیشتری بررسی کنید (1 ساعته). در این تایم فریم باید نقاط ورود به معامله، حد سود و حد ضرر را مشخص کنید.
بنابراین تریدرهای حرفهای با استفاده از مولتی تایم فریم در پرایساکشن هم میتوانند تصویر بزرگتری از بازار داشته باشند، هم ستاپ معاملاتی خود را پیداکرده و هم با جزئیات بیشتری نقطه ورود به معامله خود و خروج از آن را پیدا کنند.
معاملهگری به سبک پرایساکشن شامل خواندن رفتار سایر فعالان بازار از طریق حرکات قیمت و تصمیمگیری بر اساس آن است. اگر بخواهیم ماهیت پرایساکشن را به زبان ساده توضیح دهیم باید بگوییم در پرایساکشن بایستی اهداف سایر معاملهگران بهویژه بزرگان بازار را درک کرده و از اقدامات آنها برای کسب سود استفاده کنید.
برای درک این موضوع میتوان از یک مثال رایج که همان استراتژی معاملاتی شکست ناموفق است، استفاده کرد. به شکل خلاصه میتوان گفت شکست ناموفق یک الگوی قیمتی است که در آن معاملهگران مبتدی که در جهت شکست پوزیشن گرفتهاند را به دام میاندازد. این شکست ناموفق حاصل اقدامات آگاهانه معاملهگران سازمانی، بانکها و سهامداران بزرگ است که میخواهند در قیمت بهتری پوزیشن باز کنند.
برای آموزش استراتژی فارکس این مطلب را بخوانید
در این قسمت از مبحث پرایساکشن پیشرفته میخواهیم رابطه بین ساختار بازار و پرایساکشن پترنها را بررسی کنیم. درواقع به شما نشان میدهیم که چطور الگوهای پرایساکشن از طریق خوانش ساختار بازار آشکار میشوند. پس اجازه دهید باهم چند تا از این الگوهای اصلی پرایساکشن را بررسی کنیم.
الگوهای پرایساکشن با توجه به سوئینگهای قیمت تحلیل میشوند و سوئینگهای قیمتی هم حاصل پیوتهای مهم که نقطه عطفی در قیمت ایجاد کردهاند، هستند.
وجود دو عنصر شفافیت و پیوستگی در تحلیل پرایساکشن اهمیت زیادی دارد چراکه ترید کردن یک تجارت احتمالی است و تریدرها مجبورند در شرایط عدم تقارن و عدم پیوستگی در بازار، تصمیمات معاملاتی بگیرند؛ بنابراین سبک شما در معاملهگری باید احتمال بالای موفقیت را دارا باشد تا بتوانید از احتمال شکست جان سالم به درببرید.
پس شفافیت و پیوستگی دوعاملی هستند که باعث سودآوری در معاملات میشوند. به همین دلیل است که تریدرها از الگوهای پرایساکشن استفاده میکنند تا بتوانند دیدگاه شفاف و پیوستهای نسبت به قیمت داشته باشند. نکته بسیار مهمی که در اینجا باید عنوان کنیم این است که شما نباید الگوها را بهصورت جداگانه برای ترید کردن استفاده کنید. در عوض باید به فشار خریدوفروشی که این الگوها را به وجود میآورند، تمرکز کنید. بین ترید کردن بر اساس الگوها و قمار فرق چندانی ندارد، بنابراین شما باید بر علل به وجود آورندهی این الگوها تمرکز کنید.
برای درک فشار خریدوفروش در سبک پرایساکشن پیشرفته بایستی ساختار بازار را تحلیل کنید. زمانی هم که کار تحلیل ساختار بازار را شروع کنیم میتوانیم برخی از الگوهای اصلی پرایساکشن را در نمودارهای قیمت ببینیم. درواقع میتوان گفت این الگوها چیزی جز فشار خریدوفروش نیستند.
برای آموزش اقتصاد کلان این صفحه را ببینید
مفاهیم اصلی تحلیلی مربوط به آنالیز سوئینگها در پرایساکشن پیشرفته بهقرار زیر است:
هیچ نکته عجیبی در مورد الگوها یا ستاپهای معاملاتی در مبحث پرایساکشن پیشرفته وجود ندارد. همه این الگوها بر اساس فشار خریدوفروش به وجود آمدهاند. چند الگوی پرایساکشن اصلی وجود دارد که پایه و اساس بیشتر استراتژیهای معاملاتی مهم هستند. در ادامه این الگوهای رایج پرایساکشن که با استفاده از تحلیل سوئینگها به دست میآیند را توضیح میدهیم.
اولین الگوی اصلی در پرایساکشن پیشرفته، الگوی فشردگی قیمت در ناحیه مقاومت و شکست آن است. این الگو درزمانی که قیمت در فاز انباشت (Accumulation) است به وجود میآید و آن را میتوان به دو شکل متفاوت تفسیر کرد:
دومین الگوی اصلی در مبحث پرایساکشن پیشرفته الگوی فشردگی قیمت در ناحیه حمایت و شکست آن است. این الگو در فاز توزیع (Distribution) قابلمشاهده است و منطق شکلگیری آن درست عکسِ الگوی قبلی است.
سومین الگویی که پایه و اساس سایر الگوهای پرایساکشن پیشرفته است، الگوی ترند تستر است. همانطور که از نام آن مشخص است، این الگو را برای آزمایش قدرت روند به کار میبرند. این الگو اغلب در اولین مراحل تغییر روند شکل میگیرد و ترید کردن با آن بسیار سخت است.
این الگو را میتوان بهعنوان نشانهی تضعیف روند در نظر گرفت. علاوه بر این الگوی ترند تستر میتواند باعث تغییر بالقوه در فشار خریدوفروش شود.
پرایساکشن پیشرفته با خوانش جز بهجز حرکات قیمت ممکن میشود. حرکاتی که هرچند ممکن است در نگاه اول پیچیده باشند اما با استفاده از تایم فریمهای چندگانه و الگوهای پایه پرایساکشن میتوان به علل به وجود آورندهی آنها که همان فشار خریدوفروش است، پی برد. پرایساکشن پیشرفته تنها یکی از سری مقالات مربوط به پرایساکشن است. برای آگاهی بیشتر از مهمترین مطالب پرایساکشن میتوانید سایر مقالات این سری را هم مطالعه کنید:
با استفاده از مولتی تایم فریم میتوان نقاط ورود و خروج بهینهتری پیدا کرد. علاوه بر این میتوان کار شناسایی روند و پیدا کردن ستاپ معاملاتی را هم بهصورت همزمان انجام داد.
الگوهای پایه پرایساکشن، شفافیت و وضوح بیشتری به حرکات قیمت میدهند و با توجه به آنها میتوان فشار خریدوفروش را درک کرد.
معامله کردن فقط بر اساس الگوها کار اشتباهی است. شما باید درنهایت از ایده فشار خریدوفروش به وجود آورندهی این الگوها استفاده کنید.
لینک کوتاه: https://amoozesh-boors.com/i/cpf
کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد
این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد
نظرات :
MAX
1401-06-17سپاسگزارم از مقاله بسیارساده و جامعتون. آیا امکانش هست که مرجع یاکتابی برای مطالعه بیشتر ارایه کنید؟مایلم درباره استراتژیهای مطرح شده(Squeeze before (breakout & trend tester and Advanced price action اطلاع بیشتری کسب کنم.
مدیر وبسایت
1401-06-21درود به شما دوست عزیز، در دوره آموزش فارکس مجموعه، به تمامی این موارد اشاره و آموزش داده می شود.
شمیم
1401-09-26برای پرایس اکشن چطور میتونم خط روند دقیق و در تریدینگ ویو رسم کنم؟
مدیر وبسایت
1402-01-03عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در مقاله زیر کاملا به این موضوع اشاره شده و پیشنهاد میشه این مقاله رو مطالعه کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/article/trend-line
هانیه
1401-10-08سلام پرایس اکشن مقدماتی هم آموزش دارید؟
مدیر وبسایت
1402-01-07عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، در دوره آموزش فارکس ما تمامی مفاهیم تحلیل تکنیکال که پرایس اکشن نیز جزو آن است را به همراه دیگر ابزارهای پرکاربرد موجود آموزش میدهیم و در نهایت شما به یک استراتژی سودده با ترکیب این موارد در کنار یک دیگر دست پیدا میکنید. برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید از لینک زیر استفاده کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/methods
simin
1401-10-09با سلام چگونه پرایس اکشن و رو از صفر و پایه یاد بگیریم؟
مدیر وبسایت
1402-01-07عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، برای آموزش پرایس اکشن دوره های مختلف زیادی وجود داره اما با توجه به این که پرایس اکشن زیر مجموعه تحلیل تکنیکال محسوب میشه بهتره که ابتدا آموزش کافی در زمینه تحلیل تکنیکال را ببینید که ما در دوره آموزش فارکس و بورس جهانی به تمامی این موارد اشاره میکنیم. https://amoozesh-boors.com/fa/methods
فراهانی
1402-01-28چه پیش نیازی برای آموزش پیشرفته پرایس اکشن نیاز هست؟
مدیر وبسایت
1402-02-15عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، برای آموزش پرایس اکشن ابتدا باید از مفاهیم مهم و پایه ای تحلیل تکنیکال مانند نواحی و خطوط روند، کندل شناسی و سایر موارد اطلاع داشته باشید که تمامی این موارد به همراه آموزش کامل پرایس اکشن در دوره جامع آموزش فارکس ما گنجانده شده و شما میتوانید از این دوره استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/fundamental-macro