سبک های مختلف پرایس اکشن

زمان مطالعه 5 دقیقه
آخرین بروزرسانی 17 مرداد 1402
فارکس   admin
زمان انتشار 29 مرداد 1401
سبک های مختلف پرایس اکشن

در این قسمت از سری مقالات پرایس‌اکشن قصد داریم سبک‌های مختلف پرایس‌اکشن را بررسی کرده و آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنیم. پرایس‌اکشن سبکی از معامله‌گری است که می‌توان آن را زیرمجموعه تحلیل تکنیکال در نظر گرفت اما درروش پرایس‌اکشن اکثر معامله‌گران بر محدوده‌های حمایت/ مقاومت، خطوط روند، کانال‌های قیمتی، مومنتوم و قدرت روند و نقاط مهم قله و دره در بازار تأکید دارند.

در مقایسه سبک‌های پرایس‌اکشن به این نتیجه می‌رسیم که هر استاد پرایس‌اکشنی نوع خاصی از سبک معاملاتی را تدریس می‌کند که ممکن است با سایر سبک‌ها متفاوت باشد. برخی از این سبک‌ها مشابهت زیادی به تحلیل تکنیکال کلاسیک دارند اما برخی از آن‌ها از تحلیل تکنیکال کلاسیک فاصله گرفته و روش‌های نوینی برای معامله کردن در اختیار تریدرها قرار می‌دهند. در ادامه نگاهی داریم به انواع سبک‌های پرایس اکشن و مهم‌ترین خصوصیات آن‌ها را به همراه سایت مرجع همان سبک معرفی می‌کنیم.

انواع سبک های پرایس اکشن

۱- پرایس اکشن به سبک ال بروکس

تقریباً اولین کسی که نامش در میان پرایس‌اکشن کارها به شکل برجسته‌ای به چشم می‌خورد، آقای «ال بروکس» (Al Brooks) است. ال بروکس در سال 1952 میلادی به دنیا آمده و بیش از 30 سال سابقه فعالیت در بازارهای مالی دارد.

پرایس اکشن به سبک ال بروکس

بروکس دیدگاه متفاوتی نسبت به سایر تریدرهایی که از سبک پرایس‌اکشن استفاده می‌کنند دارد. او معتقد است تمام حرکات قیمت در بازارهای مالی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و نمی‌توان هیچ حرکتی در بازار را به‌عنوان نویز در نظر گرفت. بروکس معتقد است حرکات قیمت در چارت همانند یک پازل است که هر کس می‌تواند مقداری از آن را حل کرده و از این طریق در بازارهای مالی سود کند. روش پرایس‌اکشن ال بروکس بسیار به تحلیل تکنیکال کلاسیک شباهت دارد با این تفاوت که بروکس تمام تمرکز خود را بر مفاهیم اولیه تحلیل تکنیکال مثل روندها و حمایت/ مقاومت می‌گذارد و برای تحلیل حرکات قیمت از الگوهای شمعی ژاپنی استفاده می‌کند.

معرفی سبک پرایس اکشن ال بروکس

ال بروکس بیشتر در تایم فریم 5 دقیقه و در بازار فیوچرز E-mini کار می‌کند. بااین‌حال طبق گفته خود او، تایم فریم‌های یک‌ساعته، روزانه، هفتگی و ماهانه هم جز چارت‌هایی هستند که او از آن‌ها استفاده می‌کند. علاوه بر این بیشتر مباحث آموزشی بروکس پیرامون مبحث پرایس‌اکشن در تایم فریم‌های 15 دقیقه و 60 دقیقه هستند.

علاوه بر بازار فیوچرز، بروکس در بازار فارکس، اوراق قرضه، نفت خام، گاز، سهام و قراردادهای مابه التفاوت نیز معامله می‌کند.

ستاپ معاملاتی در سبک پرایس اکشن ال بروکس

همان‌طور که گفتیم ال بروکس معمولاً برای معامله کردن از چارت 5 دقیقه‌ای استفاده می‌کند. او همیشه دو مووینگ اوریج یا میانگین متحرک نمایی (EMA) را به کار می‌گیرد. هر دو EMA‌ بر پایه 20 کندل ساخته‌شده‌اند اما یکی از آن‌ها میانگین متحرک نمایی در تایم فریم 5 دقیقه‌ای را نشان می‌دهد و دیگری در همان چارت 5 دقیقه‌ای، میانگین متحرک نمایی در تایم فریم یک‌ساعته را نمایش می‌دهد.

ستاپ معاملاتی در سبک پرایس اکشن ال بروکس

بروکس از این دو مووینگ اوریج به‌عنوان حمایت/ مقاومت داینامیک در بازار استفاده می‌کند. او معتقد است استفاده از تایم فریم‌های زیر 5 دقیقه برای معامله کردن، تریدرهای بسیاری را دچار ضرر و زیان می‌کند چون آن‌ها فرصت فکر کردن در زمان کوتاه را ندارند و اشتباهات بسیاری مرتکب می‌شوند.

مفهوم پرایس اکشن از دیدگاه ال بروکس

ال بروکس معتقد است به هرگونه نمایش حرکات قیمت در هر نوع از دارایی‌های مالی و در هر تایم فریم و یا چارتی، پرایس‌اکشن گفته می‌شود.

مفهوم پرایس اکشن از دیدگاه ال بروکس

یکی از نمودارهای بالا چارت 5 دقیقه‌ای، یکی دیگر از آن‌ها چارت روزانه و نمودار آخر هم چارت یک‌دقیقه‌ای است اما آیا می‌توانید حدس بزنید که کدام تصویر متعلق به چه بازاری و چه تایم فریمی است؟

حرکات قیمت در نمودارهای مختلف مشابه یکدیگر هستند چون انسان‌ها و کامپیوترهایی که در حال معامله کردن در بازارهای مالی هستند، از تکنیک‌های مشابه‌ای استفاده می‌کنند بنابراین می‌توان تحلیل پرایس‌اکشن یا حرکات قیمت را در تمام بازارهای مالی به کاربرد و این روش تاریخ‌مصرفی ندارد و همیشه برای معامله‌گران کاربرد خواهد داشت. برای کسانی که کنجکاو هستند و می‌خواهند مشخصات مربوط به تصویر بالا را بدانند باید بگوییم که:

  • تصویر سمت راست متعلق به چارت 5 دقیقه طلا است.
  • تصویر وسط متعلق به چارت 1 دقیقه جفت ارز EUR/USD است.
  • تصویر سمت چپ متعلق به چارت روزانه سهام شرکت جنرال الکتریک است.

ستاپ معاملاتی در سبک پرایس اکشن ال بروکس

همان‌طور که قبلاً هم گفتیم ال بروکس از دو مووینگ اوریج با محدوده ۲۰ میله در تایم فریم ۵ دقیقه و ۶۰ دقیقه استفاده می‌کند. او معتقد است درروش پرایس‌اکشن نباید از اندیکاتور و سیگنال‌های آن‌ها برای معامله کردن استفاده کرد. هرچند خود او از اندیکاتور میانگین متحرک نمایی استفاده می‌کند اما این استفاده برای سیگنال گرفتن از این اندیکاتور نیست. مووینگ اوریج در سبک پرایس‌اکشن ال بروکس صرفاً برای شناسایی حمایت و مقاومت به‌کاربرده می‌شود.

علاوه بر این بروکس اعتقادی به حفظ کردن الگوهای شمعی ژاپنی و پیدا کردن آن‌ها آن طوری که در تحلیل تکنیکال کلاسیک معمول است را ندارد اما سؤالی که احتمالاً به ذهنتان خطور کرده این است که اگر درروش پرایس‌اکشن نباید از الگوهای کندل استیک و اندیکاتور سیگنال گرفت، پس چطور می‌توان معامله کرد؟

ال بروکس معتقد است درروش پرایس‌اکشن باید به حمایت/ مقاومت‌ها، خطوط روند، نقاط قله و دره، مومنتوم حرکت، قدرت روند، کانال‌ها، فشار خریدوفروش، میزان ریسک به ریوارد، مدیریت‌ترید و تعیین حد سود و حد ضرر دقت کرد و تمام تمرکز خود را بر این موارد گذاشت.

برای آشنایی بیشتر با پرایس‌اکشن به روش ال بروکس می‌توانید به سایت خودِ بروکس به آدرس اینترنتی https://www.brookstradingcourse.com/ مراجعه کنید.

۲- پرایس اکشن به سبک لنس بگز

لنس بگز (Lance Beggs) یکی دیگر از تریدرهایی است که بر پایه روش پرایس‌اکشن معامله می‌کند و این روش را به کسانی که در دوره‌های آموزشی وی شرکت می‌کنند هم آموزش می‌دهد. لنس بگز از سال 2000 میلادی معامله‌گری را به‌صورت پارت تایم شروع کرده و از 2010 میلادی به‌عنوان شغل فول تایم، ترید در بازار فارکس و معاملات فیوچرز را در برنامه کاری خود قرار داده است.

پرایس اکشن به سبک لنس بگز

درروش پرایس‌اکشن لنس بگز، ستاپ‌های معاملاتی بسیاری برای انواع روش‌های ترید در بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت وجود دارد اما خود بگز اکثراً در تایم فریم‌های کوتاه‌مدتی مثل یک دقیقه معامله می‌کند. خود بگز معتقد است که سبک پرایس‌اکشن او ترکیبی از متد پرایس‌اکشن YTC و متد اسکالپر YTC‌ است (YTC مخفف سبک خود لنس بگز در معامله‌گری است و از کلمه Your Trading Coach گرفته‌شده است).

معرفی سبک پرایس اکشن لنس بگز

در بیشتر ستاپ‌هایی که لنس بگز معرفی کرده، از سطوح افقی و مورب حمایت و مقاومت استفاده‌شده و در برخی موارد هم استفاده از مووینگ اوریج ها در سبک معاملاتی این تریدر دیده می‌شود. یکی دیگر از مسائلی که این تحلیلگر به آن پرداخته نحوه تفسیر کندل استیک‌ها و استفاده از آن‌ها برای تائید ادامه روند و یا بازگشت روند است. برای آشنایی بیشتر با نحوه تحلیل بازار بر اساس الگوهای شمعی می‌توانید به مقاله الگوهای کندل استیک لنس بگز مراجعه کنید.

سبک پرایس‌اکشنی که لنس بگز معرفی می‌کند در قالب سه تایم فریم آموزش داده می‌شود:

  • تایم فریم بالا: 30 دقیقه‌ای
  • تایم فریم وسط: 3 دقیقه‌ای
  • تایم فریم پایین: 1 دقیقه‌ای

لنس بگز درواقع بررسی چارت قیمت را از تایم فریم 30 دقیقه‌ای شروع می‌کند و در صورت پیدا کردن فرصت‌های معاملاتی از تایم فریم یک‌دقیقه‌ای برای ورود به بازار استفاده می‌کند. البته لنس معتقد است این روش پرایس‌اکشن را می‌توان در تمام تایم فریم‌ها و بازارهای مالی استفاده کرد. سبکی که لنس بگز برای معامله در بازارهای مالی استفاده می‌کند تا حدودی زیادی برگرفته از تحلیل تکنیکال کلاسیک است با این تفاوت که بگز اعتقادی به استفاده از اندیکاتورها برای معامله کردن ندارد.

مفهوم پرایس اکشن از دیدگاه لنس بگز

بگز معتقد است که مهم نیست چه اتفاقی باعث کاهش و یا افزایش قیمت‌ها در بازار می‌شود. مهم این است که تمام اتفاقاتی که یک تریدر برای معامله کردن به آن‌ها نیاز دارد، در قالب چارت‌های قیمتی و نمودارهای شمعی در اختیار او قرار دارند. او از طریق همین حرکات قیمت می‌تواند میزان قدرت خریداران و فروشندگان را در بازار با یکدیگر مقایسه کند و از این طریق فرصت‌های مناسب برای معامله کردن را به دست بیاورد. او معتقد است علت اصلی پشت به وجود آمدن حرکات قیمت در بازار را باید بررسی کرده تا بتوانیم قدم‌های بعدی حرکات قیمت را پیش‌بینی کنیم.

برای آموزش شناسایی حمایت و مقاومت در پرایس اکشن این مطلب را بخوانید!

ستاپ های معاملاتی در سبک پرایس اکشن لنس بگز

انواع مختلفی از ستاپ‌های معاملاتی درروش پرایس‌اکشن لنس بگز وجود دارد که تریدرها می‌توانند در شرایط مختلف از آن‌ها استفاده کنند:

ستاپ های معاملاتی در سبک پرایس اکشن لنس بگز

  1. ستاپ TST: تست حمایت و مقاومت که در آن انتظار عدم شکست این نواحی وجود دارد.
  2. ستاپ BOF: شکست جعلی. قیمت به محدوده حمایت و مقاومت نفوذ می‌کند اما ازآنجا برمی‌گردد.
  3. ستاپ BPB: شکست و پولبک. قیمت به محدوده حمایت و مقاومت نفوذ می‌کند. بعدازآن‌یک پولبک به سطح حمایت/ مقاومت صورت می‌گیرد و درنهایت شکست تائید شده و قیمت فراتر از محدوده حمایت/ مقاومت حرکت می‌کند.
  4. ستاپ PB: ستاپ مربوط پولبک ساده درروند.
  5. ستاپ CPB: ستاپ مربوط به پولبک پیچیده درروند.

  برای آموزش پیشرفته فارکس به این صفحه مراجعه کنید!

۳- پرایس اکشن به سبک نیال فولر

نایل فولر (Nial Fuller)، معامله‌گر، مربی و نویسنده‌ای است که بیش از 20 سال تجربه ترید در بازارهای مالی دارد و یکی از کسانی است که سبک پرایس‌اکشن منحصر به خود را دارد. فلسفه معاملات فولر بر این ایده که همه‌چیز را ساده نگه‌دارید، استوار است.

پرایس اکشن به سبک نیال فولر

 او در حال حاضر علاوه بر آموزش پرایس‌اکشن به‌عنوان تریدر حرفه‌ای در بازارهای فارکس، شاخص‌ها، سهام و کامودیتی‌ها مشغول فعالیت است.

نیل فولر در طول دوران فعالیت خود به‌عنوان مربی پرایس‌اکشن به بیش از 25000 هزار دانشجو سبک خود را یاد داده است.

معرفی سبک پرایس اکشن نایل فولر

پرایس‌اکشن فولر تا حدود زیادی به سبک معاملاتی لنس بگز نزدیک است. فولر هم سعی می‌کند نواحی مهم حمایت و مقاومت را پیدا کند و با استفاده از قدرت کندل استیک‌های ژاپنی، مناطق ورود به معامله و خروج از آن را پیدا کند.

فولر نیز در معاملات خود از اندیکاتور مووینگ اوریج برای شناسایی حمایت و مقاومت داینامیک استفاده می‌کند. خود او معتقد است استفاده از این اندیکاتور به‌منظور سیگنال گیری از آن نیست و باید به مووینگ اوریج به چشم یک راهنما که حرکات بازار را بهتر نشان می‌دهد، نگاه کرد.

فولر در تایم فریم‌های روزانه و 4 ساعته کار می‌کند و معتقد است هر چه کمترترید کنیم، سود بیشتری به دست می‌آوریم. از دیدگاه نائل فولر، تریدرهای تازه‌کار با انتخاب تایم فریم‌های کوتاه‌مدت و تعداد بالای معاملات، شکست خود در معاملات را تائید می‌کنند. فولر معتقد است تنها باید زمانی وارد معامله شوید که احتمال موفقیت شما بسیار زیاد باشد.

مفهوم پرایس اکشن از دیدگاه نایل فولر

از دیدگاه فولر برای انجام معاملات موفق در سبک پرایس‌اکشن، تریدرها بایستی صبر کافی داشته باشند و با استفاده از تایم فریم‌های بلندمدت‌تر، فرصت‌های معاملاتی که سود بیشتری دارند را پیدا کنند.

ازنقطه‌نظر فولر، پرایس‌اکشن مطالعه حرکات قیمت در هر بازاری است که در آن خریدوفروشی صورت می‌گیرد. پرایس‌اکشن، عوامل فاندامنتال تأثیرگذار در بازار را نادیده می‌گیرد ولی در عوض تمرکز خود را به مطالعه تاریخچه قیمت در نمودار می‌گذارد.

نایل فولر معتقد است پرایس‌اکشن نوعی تحلیل تکنیکال است با این تفاوت که در پرایس‌اکشن، تمرکز تریدر بر روی اطلاعات دست اولی است که حرکات قیمت خام و مقایسه این حرکات با گذشته در اختیار او می‌گذارد.

ستاپ معاملاتی در سبک پرایس اکشن فولر

ستاپ معاملاتی در سبک پرایس اکشن فولر

نایل فولر عمدتاً با استفاده از نقاط سوئینگ در بازار و واکنش گذشته قیمت در نمودار، نواحی حمایت و مقاومت را پیدا می‌کند. با این کار او خطوط افقی یا استاتیک حمایت/ مقاومت را مشخص می‌کند. بعد برای مشخص کردن خط حمایت/ مقاومت داینامیک از مووینگ اوریج استفاده می‌کند.

بعد از تعیین مهم‌ترین خطوط در نمودار یعنی خطوط افقی و مورب حمایت/ مقاومت، فولر با استفاده از الگوهای شمعی خاصی مثل پین بار، اینساید بار و الگوی شمعی تقلبی سعی می‌کند مناطق مهم برای ورود به معامله را پیدا کند.

برا‌ی آشنایی بیشتر با پرایس‌اکشن به سبک فولر می‌توانید به سایت خودِ تحلیلگر به آدرس اینترنتی https://www.learntotradethemarket.com/ مراجعه کنید.

۴- پرایس اکشن به سبک ایف/ پرایس اکشن به سبک RTM

پرایس‌اکشن به روش RTM، سبکی است که توسط آقای ایف میانته (If Myante) پایه‌گذاری شده است. آقای ایف با تأسیس سایت RTM، گروهی را تشکیل داد که پرایس‌اکشن را به شیوه او تدریس می‌کردند. این سایت همچنان پابرجاست و پرایس‌اکشن ایف در دوره‌های آموزشی آن برای معامله‌گری در بازار فارکس و سایر بازارهای مالی تدریس می‌شود.

پرایس اکشن به سبک ایف/ پرایس اکشن به سبک RTM

در پرایس‌اکشن به سبک ایف، حرکات بزرگان بازار (بانک‌ها در مورد بازار فارکس) زیر نظر گرفته می‌شود تا بدین‌ وسیله بهترین فرصت‌های معاملاتی شکار شوند.

معرفی سبک پرایس اکشن RTM/ پرایس اکشن ایف

در این سبک، همه‌چیز در عرضه و تقاضا و شناسایی مناطق حمایت و مقاومت خلاصه نمی‌شود. هدف سبک پرایس‌اکشن آر تی ام این است که معامله‌گران بتوانند هم‌جهت با بزرگان بازار معامله کنند یعنی زمانی که آن‌ها قصد خرید دارند، معامله‌گران هم معامله خرید بازکرده و زمانی که قصد فروش دارند آن‌ها هم معامله فروش باز کنند.

همان‌طور که می‌دانید تریدرهای آماتور زیادی در بازارهای مالی شکست می‌خورند چون بزرگان بازار می‌دانند درجایی که آن‌ها بخواهند خرید کنند، آماتورها فروشنده هستند و درجایی که آن‌ها بخواهند بفروشند آماتورها ناآگاهانه در نقش خریدار ظاهر می‌شوند؛ بنابراین روش پرایس‌اکشن RTM تمام انرژی خود را صرف هم‌جهت شدن معامله‌گران با بزرگان بازار می‌کند.

مفهوم پرایس اکشن در سبک RTM / سبک ایف

عرضه و تقاضا تنها بخشی از سبک پرایس‌اکشن ایف است. در این سبک مفهوم پرایس‌اکشن در شناسایی تحرکات خریدوفروش بزرگان بازار خلاصه می‌شود. درواقع آکادمی RTM و آقای ایف اعتقاددارند بامطالعه حرکات قیمت در این روش، می‌توان دست بزرگان بازار را خواند و در معامله کردن با آن‌ها هم‌جهت شد.

فرق پرایس‌اکشن کلاسیک با RTM در این نکته نهفته است که زمان تغییر جهت بازار و علت آن در دیدگاه RTM (البته از دیدگاه استادان این سبک) کاملاً مشخص است.

برای آموزش رایگان فارکس این مطلب مناسب شماست!

ستاپ معاملاتی در سبک پرایس اکشن RTM/ ایف

ستاپ معاملاتی در سبک پرایس اکشن RTM/ ایف

درروش پرایس‌اکشن RTM، از الگوهای خاصی برای خوانش حرکات بزرگان بازار استفاده می‌شود. از میان این الگوها می‌توان به الگوی QM و الگوی TM اشاره کرد.

الگوی QM‌ از انواع الگوهای بازگشتی در نمودار است که در نوع نزولی آن‌که در جریآن‌یک‌روند صعودی در بازار دیده می‌شود ابتدا یک قله (High) ایجاد می‌شود و بعدازآن‌یک دره (Low) شکل می‌گیرد. در مرحله بعد یک قله بالاتر از قله قبلی (Higher High) شکل می‌گیرد و به دنبال آن‌یک دره پایین‌تر از دره قبلی (Lower Low) به وجود می‌آید. بعد از شکل‌گیری این الگو در نمودار، روند حرکت برمی‌گردد و نزولی می‌شود.

از دیگر الگوهای سبک پرایس‌اکشن RTM می‌توان به الگوی Diamond و Can Can اشاره کرد.

برای آشنایی با پرایس‌اکشن سبک RTM می‌توانید به وب‌سایت این گروه آموزشی به آدرس اینترنتی https://www.readthemarket.com/ مراجعه کنید.

با مراجعه به اکانت آکادمی RTM در سایت فارکس فکتوری می‌توانید از مطالب آموزنده‌ی آن‌ها در معاملات خود استفاده کنید.

برای آموزش تصویری کار با سایت فارکس فکتوری این مطلب را بخوانید!

۵- پرایس اکشن به سبک ICT

پرایس‌اکشن سبک ICT (The Inner Circle Trader) توسط مایکل هادلستون (Michael Huddleston) پایه‌گذاری شده است. هادلستون با بیش از 30 سال سابقه معامله‌گری و آموزش بیش از 55000 دانشجو یکی از مهم‌ترین مدرسان سبک پرایس‌اکشن ICT است.

پرایس اکشن به سبک ICT

هادلستون عقیده دارد که بازار بر پایه معاملات الگوریتمی اداره می‌شود بنابراین او با مهندسی معکوس روش پرایس‌اکشن منحصر به خود را ایجاد کرد.

معرفی سبک پرایس اکشن ICT

این شیوه از پرایس‌اکشن یکی از شاخه‌های اسمارت مانی مدرن به‌حساب می‌آید. در این سبک بسیاری از مفاهیم تحلیل تکنیکال استفاده‌شده اما با توجه ضعف‌هایی که در شناخت ساختار بازار در آن وجود دارد، این روش پرایس‌اکشن توسط شاگردان هادلستون با روش‌های دیگری ترکیب شد و نام‌های مختلفی به خود گرفت.

مفهوم پرایس اکشن ICT

مفهوم پرایس‌اکشن در این سبک با بررسی رفتار قیمت و با توجه به لیکوئيدیتی صورت می‌گیرد. در این روش سشن‌های فارکس و رفتارهای موجود در سشن‌ها و سیکل‌ها به‌صورت دقیق بررسی و موشکافی می‌شوند. این سبک نقص‌های زیادی دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به عدم مولتی تایم فریم بودن و عدم بررسی ساختار دقیق بازار اشاره کرد.

ستاپ معاملاتی در سبک پرایس اکشن ICT

در این سبک تمام تلاش معامله‌گر بر این است تا رفتار بزرگان بازار یا بازار گردان ها پیش‌بینی شود. درروش ICT از اندیکاتورها استفاده‌ای نمی‌شود در عوض با روش‌های خاصی مثل اُردر بلاک‌ها، عملکرد بازار در زمان‌های مختلف، نقدینگی و استاپ‌لاس‌ها و... سعی در پیش‌بینی قیمت آینده می‌شود. در این روش، روند مارکت بر اساس تایم فریم‌های فراکتالی مشخص‌شده و بعدازآن مناطق عرضه و تقاضا با استفاده از مفاهیمی چون بیس‌ها و اُردر بلاک‌ها پیدا می‌شوند.

مقایسه سبک پرایس اکشن ICT و سبک پرایس اکشن RTM

مقایسه سبک پرایس اکشن ICT و سبک پرایس اکشن RTM

تفاوت پرایس‌اکشن ICT و RTM در نوع تفسیر آن‌ها از حرکات قیمت است. در سبک پرایس‌اکشن ایف یا RTM، شناخت رفتار و ذهنیت بزرگان بازار و هم‌جهت شدن با آن‌ها برای معامله کردن اساس این نظریه را شکل می‌دهد اما در سبک پرایس‌اکشن ICT ساختار بازار و محل‌های احتمالی لیکوئیدیتی یا نقدینگی در بازار بررسی می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با پرایس‌اکشن به سبک ICT می‌توانید به کانال یوتیوب این سبک از معامله‌گری به آدرس https://www.youtube.com/innercircletrader مراجعه کنید.

سایر سبک‌های پرایس اکشن

در این قسمت شمارا با سایر سبک‌های مهم پرایس‌اکشن که شاید کمتر شناخته‌شده باشند، آشنا می‌کنیم.

سایر سبک های پرایس اکشن

سبک پرایس اکشن ریچارد وایکوف

ریچارد وایکوف (Richard Wyckoff) جز تحلیل گران تکنیکالی بود که هم‌زمان با داو در اوایل قرن بیستم میلادی، نظریات خود درباره بازارهای مالی را ارائه کرد. درواقع پرایس‌اکشن امروزی از تحلیل‌هایی که وایکوف از قیمت و بررسی حرکات آن انجام داده، به‌دست‌آمده است.

سبک پرایس اکشن گالن وودز

گالن وودز (Galen Woods) یکی دیگر از معامله‌گرانی است که سبک پرایس‌اکشنی به نام خود دارد. این سبک مشابهت زیادی با تحلیل تکنیکال دارد و از ۶ ستاپ معاملاتی تشکیل‌شده است. برای آشنایی با پرایس‌اکشن به سبک گالن وودز می‌توانید از مجموعه کتاب‌های پرایس‌اکشن گالن وودز استفاده کنید.

پرایس اکشن به سبک سم سیدن

سم سیدن (Sam Seiden) یکی از معامله‌گرانی است که سبک پرایس‌اکشن خود را بر پایه مناطق عرضه و تقاضا به وجود آورده است. عرضه و تقاضا به سطوحی از قیمت گفته می‌شود که در آنجا عدم تعادل زیادی بین سفارش‌های خریدوفروش وجود دارد و احتمال برگشت قیمت در آن ناحیه زیاد است.

سم سیدن کسی است که بیشترین فعالیت خود را صرف شناسایی سطوحی از عرضه و تقاضا کرد که بیشترین اهمیت را برای بانکها و بازارگردانان بازار داشتند. با استفاده از این لینک می‌توانید به ویدئوهای آموزشی سم سیدن دسترسی داشته باشید.

سبک پرایس اکشن آلفونسو مورنو

آلفونسو مورنو (Alfonso Moreno) یکی دیگر از معامله‌گران معروف سبک پرایس‌اکشن است که سبک پرایس‌اکشن خود را بر پایه نواحی عرضه و تقاضا در بازار به وجود آورده است. سبک پرایس‌اکشن آلفونسو، Set and Forget نام دارد. مورنو یکی از فعال‌ترین معامله‌گرانی است که معاملات خود را بر اساس مناطق عرضه و تقاضا انجام می‌دهد. سبک او را می‌توان در فارکس، سهام، ارزهای دیجیتال و سایر بازارهای مالی به کاربرد. برای آشنایی بیشتر با این سبک می‌توانید به سایت خود مورنو به آدرس اینترنتی https://set-and-forget.com/ مراجعه کنید.

سبک پرایس اکشن منصور ساپاری

منصور ساپاری (Mansor Sapari)، یک معامله‌گر اهل مالزی است که از سبک پرایس‌اکشن مخصوص به خود استفاده می‌کند. در این سبک او عرضه و تقاضا را فقط در ساختار بازار مورداستفاده قرار می‌دهد. بیشترین فعالیت ساپاری درباره‌ی نحوه زده شدن استاپ‌لاس معامله‌گران بوده است. با استفاده از  کانال یوتیوب ساپاری می‌توانید به آموزش‌های او در خصوص پرایس اکشن دسترسی داشته باشید.

طبقه بندی انواع پرایس اکشن

به‌طورکلی می‌توان سبک‌های مختلف پرایس‌اکشن را به سه دسته تقسیم کرد:

  1. پرایس‌اکشن کلاسیک (ال بروکس، لنس بگز، گلن وود و...)
  2. پرایس‌اکشن عرضه و تقاضا (سم سیدن، ایف/RTM، آلفونسو، وایکوف و…)
  3. پرایس‌اکشن اسمارت مانی (سبک ICT)

کدام سبک پرایس اکشن بهتر است؟

کدام سبک پرایس اکشن بهتر است؟

انتخاب یکی از سبک‌های مختلف پرایس‌اکشن کاملاً شخصی است و هر تریدری باید با توجه به تجارب خود از این سبک‌ها یکی از آن‌ها را استفاده کند. البته برخی تریدرها هم ترجیح می‌دهند از استراتژی‌های پیشرفته تحلیل تکنیکال کلاسیک استفاده کنند. واقعیت این است که فرق تحلیل تکنیکال و پرایس‌اکشن در بسیاری از سبک‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، بسیار اندک است.

به‌عبارت‌دیگر می‌توان گفت سبک پرایس‌اکشن ال بروکس و لنس بگز که به‌عنوان پرایس‌اکشن کلاسیک در نظر گرفته می‌شوند، شباهت بسیار زیادی به تحلیل تکنیکال دارد اما در عوض سبک‌های پرایس‌اکشن افرادی مثل ایف و سم سیدن، نسبتاً از تحلیل تکنیکال فاصله گرفته و سبک‌های منحصربه‌فردی ایجاد کرده‌اند. درنهایت بعداز انتخاب هر سبکی حتماً در حساب‌های دمو معامله کردن با آن را امتحان کنید و در صورت سودده بودن مستمر، از آن استفاده کنید. البته باید به این نکته نیز اشاره‌کنیم که آشنایی کامل با تحلیل تکنیکال پیش از شروع استفاده از هرکدام از این سبک‌های پرایس‌اکشن الزامی است.

سخن پایانی

در این مقاله مهم‌ترین سبک‌های مختلف پرایس‌اکشن را بررسی کردیم البته انواع پرایس‌اکشن به این موارد منتهی نمی‌شود چراکه شاگردان بسیاری از این اساتید پرایس‌اکشن، با ترکیب روش‌های مختلف، سبک‌های جدیدی از پرایس‌اکشن ایجاد کرده‌اند. درنهایت پیشنهاد ما به شما این است که در ابتدا تحلیل تکنیکال را به شکل کامل یاد بگیرید و بعدا به سراغ تست سبک‌های مختلف پرایس‌اکشن در حساب‌های دمو بروید البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که هر کس زمان محدودی در اختیار دارد و نمی‌تواند همه سبک‌های معامله‌گری موجود را امتحان کند بنابراین اگر روشی برای شما سودآور بود از همان استفاده کنید.

اگر هنوز دانش کافی درزمینهٔ تحلیل تکنیکال را به دست نیاورده‌اید می‌توانید از دوره فارکس و بورس جهانی استفاده کنید.

اساتید مجموعه آموزش ساده بورس در دوره جامع آموزش فارکس و بورس جهانی تمامی مفاهیم مربوط به بازار مالی و تمامی ابزارهایی که باید برای یک استراتژی سود ساز داشته باشید را در غالب استراتژی موفقی به نام استراتژی جامع معاملاتی (CTS) آموزش می‌دهند.

در این دوره شما  استراتژی معاملاتی جامع (CTS) را که استاد مقراضی بنانهاده‌اند فرا خواهید گرفت و با تمرین و تکرار و رفع اشکال به آن مسلط می‌شوید.

مقالات مشابه:

سوالات متداول

۱- پرایس اکشن چند سبک دارد؟

پرایس‌اکشن سبک‌های مختلفی دارد که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به سبک ال بروکس، لنس بگز، نایل فولر، RTM‌ و... اشاره کرد.

۲- فرق پرایس اکشن با تحلیل تکنیکال چیست؟

تفاوت پرایس‌اکشن با تحلیل تکنیکال در این نکته نهفته است که در تحلیل تکنیکال از اندیکاتورها، الگوهای چارتی و الگوهای شمعی ژاپنی برای پیش‌بینی قیمت استفاده می‌شود اما در پرایس‌اکشن با استفاده از مفاهیم پایه تحلیل تکنیکال کلاسیک یعنی حمایت/ مقاومت، خطوط روند و برخی الگوهای شمعی خاص، حرکات قیمت به‌دوراز ابزارهای متنوع در مقایسه با گذشته آن تحلیل می‌شود.

۳- پرایس اکشن RTM چیست؟

پرایس‌اکشن RTM توسط شخصی به نام آقای ایف میانته به وجود آمده که در آن از الگوهای خاص پرایس‌اکشن برای پیش‌بینی حرکات بزرگان بازار و معامله در جهت آن‌ها استفاده می‌شود.

لینک کوتاه: https://amoozesh-boors.com/i/cpa

: ارسال نظر
نظرات :
  • comment 1157
    بهزاد
    1401-11-03

    سلام وقت بخیر کدوم سبک از پرایس اکشن رو برای مبتدی ها پیشنهاد میکنید؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، هر کدام از این سبک های پرایس اکشن نیاز به دانش و تخصص کافی دارند اما به طور معمول سبک های ال بروکس و لنس بگز بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.

  • comment 1351
    شایسته
    1401-12-12

    سلام برای یادگیری پرایس اکشن چه مقدماتی لازمه؟

    • عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، برای یادگیری پرایس اکشن سبک ها و دوره های مقدماتی مختلفی وجود داره که میتونید استفاده کنید، همچنین در دوره آموزش فارکس مجموعه ما نیز پرایس اکشن در کنار سایر موارد مهم تکنیکال آموزش داده میشه که میتونید برای اطلاعات بیشتر به دوره زیر مراجعه کنید. https://amoozesh-boors.com/fa/methods

آموزش بورس

ورود با کد یکبار مصرف

کد بازیابی به ایمیل و شماره موبایل ارسال شد

این کد حداکثر 5 دقیقه اعتبار دارد

کد شش رقمی (عدد لاتین)

آموزش بورس

ورود

آموزش بورس

ثبت نام

از قبل حساب کاربری دارید؟ ورود